Ukrayna'daki savaş NRW'de iş patlamasına neden oldu

Ukrayna'daki savaş NRW'de iş patlamasına neden oldu

Ukrayna'daki savaş hala sürüyor. Bu savaşın NRW'deki işgücü piyasası üzerindeki etkisi büyük.

Ukrayna'daki savaş yüzünden Avrupa'daki güvenlik durumu normalden çok daha gergin halde. NRW'nin bu durumdan faydalanacağı belirtiliyor. Şansölye Olaf Scholz'un duyurduğu gibi, Bundeswehr için 100 milyar Euro'ya kadar kaynak sağlanacak. Bu kaynak da NRW'de çok sayıda iş imkanı sağlayacak.

NRW: Ukrayna savaşı NRW'de binlerce iş imkanı sağlıyor

Ordunun en üst düzey generali Ordu Müfettişi Alfons Mais'e göre Bundeswehr (Silahlı Kuvvetler) uzun yıllardır ihmal edilmiş durumda. Almanya Federal Meclisi'nin özel bir oturumunda, Şansölye Olaf Scholz Bundeswehr'e daha fazla yatırım yaptığını duyurdu ve "Özgürlüğümüzü ve demokrasimizi bu şekilde korumak için ülkemizin güvenliğine önemli ölçüde daha fazla yatırım yapmalıyız" dedi.

Bundeswehr için 100 milyar euro kaynak ayrıldı. Bu kaynakla daha iyi donanıma ve daha fazla personele yatırım yapılacak. Bu durum okları Almanya'daki silah şirketlerine çevirdi. Bunların arasında NRW eyalet başkenti Düsseldorf'tan Rheinmetall de var.

Alman silahları Ukrayna'da!

NRW: Yeni siparişler için 3 bin kişiye kadar ek çalışan ihtiyacı
"Düsseldorf merkezli şirket, bu hafta birkaç bin yeni kask için ilk siparişini aldı" açıklamasını yapan CEO Armin Papperger ayrıca Bundeswehr yeniden silahlandırmasından kaynaklı yeni siparişler için bin ile 3 bin ek çalışana ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Papperger, "Bir saldırı durumunda, Bundeswehr'in mühimmatı tükendiği için birkaç gün sonra kendimizi savunamaz hale gelmemiz kabul edilemez" dedi. Mühimmat stoğunun altı ila on iki ay içinde önemli ölçüde artırılacağını ifade etti.

Rheinmetall'de iş gücü ihtiyacı

Düsseldorflu silah şirketi, federal hükümete 28 Şubat Pazartesi günü kapsamlı bir silah teslimatı teklif etmişti. Handelsblatt CEO'su Armin Papperger, paketin diğer şeylerin yanı sıra mühimmat, helikopterler ve zincir ve tekerlekli zırhları içerdiğini söyledi. Maliyet: 42 milyar Euro.

Düsseldorf merkezli şirket, diğerlerinin yanı sıra ana muharebe tankı "Leopard", piyade savaş aracı "Puma" ve "Marder" üretiyor. NRW eyaleti de zırhlı araçlar satın alıyor. Bunların arasında "Survivor R" da var.

Rheinmetall 1058 farklı iş alanındaki başvuruları online olarak da kabul ediyor. İncelemek veya iletişime geçmek için tıklayın: Rheinmetall

Artı49

HABERE YORUM KAT