Ukrayna Büyükelçisi'nden Almanya çıkışı!  "... Çok sinir bozucu"

Ukrayna Büyükelçisi'nden Almanya çıkışı! "... Çok sinir bozucu"

Mart ayının başında Ukrayna, diğer şeylerin yanı sıra Almanya'dan bir liste halinde tank, helikopter ve insansız hava araçları talep etti. Talebe şimdiye kadar yanıt gelmedi.

Ukrayna hükümeti, ülkenin daha fazla silah tedariki taleplerine yanıt vermesi için federal hükümet üzerindeki baskıyı artırıyor. Ukrayna'nın Almanya büyükelçisi Andriy Melnyk, "Federal hükümetin acil ihtiyaç duyulan savunma silahları listemize üç haftadır yanıt vermemesi çok sinir bozucu" dedi.

Melnyk, her gün "Ukrayna'daki Rus roket atışlarından muzdarip sivil nüfusun hayatını kurtarmak için" bu talebin yanıtlanması önemli dedi. Diplomat haftalardır Berlin'e daha fazla destek için baskı yapıyor.

Ukrayna tank, uçak ve insansız hava aracı istedi
Diplomat, "Bu nedenle Berlin'den hızlı bir karar almayı umuyoruz" dedi. 3 Mart'ta Ukrayna hükümeti Federal Başbakanlık, Federal Dışişleri Bakanlığı ve Federal Savunma Bakanlığı'na çok sayıda silah talep eden sözlü bir nota gönderdi. Diğer şeylerin yanı sıra muharebe tankları ve zırhlı personel taşıyıcıları, topçu sistemleri, kundağı motorlu obüsler, savaş uçakları ve helikopterler hakkında soruşturmalar yapıldı. Ayrıca listede hafif uçaksavar sistemleri, keşif ve savaş uçağı var.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra Almanya silah tedarik etmeye karar verdi. Bundeswehr stoklarından 1.000 tanksavar silahı ve 500 "Stinger" karadan havaya füze teslim edildi.

Eski GDR stoklarından 2.700 adet Strela uçaksavar füzesinin teslimatı da duyuruldu ve şu ana kadar sadece 500'ünün teslim edildiği bildirildi. "Strela" roketlerinin önemli bir kısmı da kusurlu çıktı.

Federal Savunma Bakanı Christine Lambrecht (SPD) geçtiğimiz günlerde Bundeswehr hisselerinden daha fazla teslimatın pek mümkün olmadığını açıkça belirtti . Federal hükümet şimdi, Ukrayna için silah şirketlerinden doğrudan silah satın alımlarını inceliyor

Artı49
Fotoğraf:Unsplash

HABERE YORUM KAT