Ücret anlaşmazlığı uçuşları vurdu: Almanya'da havalimanları çalışmayabilir

Ücret anlaşmazlığı uçuşları vurdu: Almanya'da havalimanları çalışmayabilir

Verdi ile işveren tarafı arasında yaşanan ücret anlaşmazlığı sebebiyle, sendika havaalanlarında bu Perşembe günü tüm gün sürecek bir grev çağrısında bulundu.

Almanya'da yükselen enflasyon ve iş gücündeki açık, sendikalar ile işveren kesimi arasındaki ücret anlaşmasını olumsuz etkiliyor. Bu ortam içinde her geçen gün yenisi duyurulan grev çağrılarına bir tane daha eklendi. Verdi sendikası, havacılık güvenliği ve hizmet departmanlarındaki çalışanları ücret anlaşmazlıkları nedeniyle bu Perşembe günü tüm gün sürecek bir greve çağırdı.

Karlsruhe/Baden Baden ve Köln havalimanlarında yolcu kontrolünde görev yapan havacılık güvenliği çalışanları ile Berlin, Hamburg ve Stuttgart’ta yolcu ve eşya kontrolü, kargo kontrolü ve hizmet alanlarında çalışanlar greve katılacak.

İYİLEŞTİRİLMİŞ BİR TEKLİF BEKLENİYOR

Sendika, sektördeki yaklaşık 25 bin çalışan adına devam eden ücret müzakerelerinde baskıyı arttırmayı hedefliyor ve işverenlerden “önemli ölçüde iyileştirilmiş bir teklif” bekliyor. Şimdiye kadar beş kez gerçekleşen müzakerelerde taraflar arasında bir anlaşmaya varılamadı. Bir sonraki müzakerenin 20 Mart'da yapılması bekleniyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT