Türkiye’ye para gönderme

Türkiye’ye para gönderme

Almanya'da yaşayanlar Türkiye'ye nasıl para gönderebilir? İşte yurt dışından Türkiye'ye para gönderme yöntemleri...

Özellikle Almanya'da yaşayan milyonlarca Türk tarafından Türkiye'ye birçok para transferi işlemi gerçekleşiyor. Uluslararası para gönderme işlemlerinde bazı adımların izlenmesi gerekiyor. Peki, yurt dışından Türkiye’ye nasıl para gönderilir? İşte detaylar…

Yurt dışından Türkiye’ye para gönderme

Türkiye'ye TransferGo’nun kurduğu sistemle yurt dışından para gönderebilirsiniz. Yurt dışından Türkiye'ye TransferGo ile yapacağınız bir para transferi işlemi bir iş günü içerisinde gerçekleşir, bazı ülkelere ise gönderilen para yarım saatten çok daha az bir sürede teslim edilir. Yurt dışından Türkiye'ye para gönderme limiti bulunmayan TransferGo uygulamasıyla Almanya'dan Türkiye'ye para transfer etmenizde mümkün. Bununla birlikte Türkiye'den Almanya'ya da para gönderebilirsiniz. Aynı işlemi TransferGo’nun anlaşmalı olduğu diğer 36 ülke için de gerçekleştirebilirsiniz.

Yurt dışından Türkiye'ye para gönderme işleminizi müşterisi olduğunuz banka aracılığıyla da gerçekleştirebilirsiniz. Yurt dışından Türkiye'ye göndereceğiniz döviz SWIFT (Dünya Bankalar Arası Finansal Telekomünikasyon Derneği) ile gerçekleşmektedir. Yurt dışındaki bankanızdan, Türkiye’de para göndereceğiniz hesabın ait olduğu bankanın SWIFT kodu ve hesap numarasıyla para göndermeniz de mümkün.

Yurt dışından Türkiye'ye para gönderme işlemini yapmak için başvuracağınız bir diğer yöntemde PTT aracılığıyla da gerçekleşebilen UPT (Ucuz Para Transferi) hizmetidir.  Yurt dışında anlaşmalı olan UPT merkezlerinden, Türkiye'de bulunan PTT şubelerine, bankalar ve UPT merkezlerine para transferi yapabilirsiniz.

Türkiye’ye yurt dışından para göndermenin en ucuz yolu

TransferGo kullanarak kolay ve yüksek maliyetler ödemeden yurt dışından para transfer edebilirsiniz. Öte yandan TransferGo ile yapacağınız Türkiye'ye para gönderme işleminde banka ücreti kesilmemektedir. TransferGo'nun yırtdışından Türkiye'ye para gönderme işleminde komisyon almaması cazip bir özelliğidir. Ancak paranızı hızlı gönderim özelliğiyle transfer etmek isterseniz 2.99 Euro kadar işlem ücreti alınmaktadır.

SWIFT sistemiyle yapacağınız uluslararası para gönderme işlemlerinde ise gönderim yapılan ve dövizi teslim alan bankalar işlemler sırasında çıkan masrafları müşterilerinden isteyebiliyor.

UPT siteminde de para gönderilen kişinin komisyon ödememesi ucuzluk sağlayan bir avantajdır.

Yurt dışından Türkiye’ye para gönderme limiti

TransferGo'nun sağladığı hizmet ile yurtdışından Türkiye'ye göndereceğiniz döviz miktarında herhangi bir limit bulunmamaktır. Öte yandan eğer kartınızdan para yollayacaksanız her işlemde 10.000 GBP sınırlama bulunur.

SWIFT yönteminde ise Türkiye'ye hangi ülkeden ve hangi bankadan para gönderiyorsanız o ülkenin bankasının ve gönderilen bankanın koyduğu kurallar doğrultusunda limitiniz bulunmaktadır.

Almanya’dan Türkiye’ye para gönderme

Türkler'in en yoğun bulunduğu ülke olan Almanya'dan Türkiye'ye para göndermenin en kolay yollarından biri de TransferGo'yu kullanmaktır. Almanya'daki birçok banka tarafından para transferi için yüzde 5 ya da daha fazla istenen komisyon, TransferGo’nun tercih edilmesini artırmaktadır. Örneğin Almanya'dan Türkiye'ye bin Euro göndermek isteyen biri bankasına 50 Euro civarında bir ücret öder. Bununla birlikte Almanya’dan Türkiye’ye Euro olarak göndereceğiniz bir tutar Türkiye’ye TL cinsinden geçecektir.

Almanya'da bulunan Türk bankalarının şubelerinden Türkiye'ye banka havalesi yöntemiyle para gönderebilirsiniz. Türkiye’ye Almanya’dan para gönderme işleminizi şubeye giderek ya da internet bankacılığıyla yapabilirsiniz. Türkiye'ye Almanya'dan para gönderme ücretiniz bankadan bankaya değişecektir.

HABERE YORUM KAT