Türkiye'den Yunanistan'a kamyonla kaçtı, Almanya'da yakalandı

Türkiye'den Yunanistan'a kamyonla kaçtı, Almanya'da yakalandı

Lindau'da denetim yapan Federal Polis ekipleri, kaçak yollarla Türkiye'den Yunanistan'a geçen, burada sığınmacı statüsü aldıktan sonra sahte belgelerle Almanya'ya girmeye çalışan Suriyeliyi yakaladı.

Kaçak göç ve yasa dışı ikamet suçlarıyla mücadele kapsamında tedbir amaçlı başlatılan denetimler, Almanya'nın hemen her bölgesinde hız kesmeden devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta sonu Federal Polis ekiplerince yapılan kontrollerde, ülkeye yasa dışı yollarla giren ve girmeye çalışan çok sayıda kaçak göçmen yakalandı.

KAÇAKÇI DA İFŞA OLDU

Vakalardan birinde, Hörbranz sınır kapısında yapılan kontrollerde yasa dışı yollarla ülkeye girmeye çalışan Suriyeli bir göçmenin ülkeye girişine izin verilmedi. Polis, şüphelinin ifadeleri doğrultusunda bir kaçakçı ve sosyal yardım dolandırıcısını da müfettişler deşifre etti.

SAHTE BELGELERLE YAKALANDI

Başka bir akşam Lindau'da denetim yapan ekipler, Cannes'dan Münih'e seyahat eden yolcu otobüsünde bulunan yolcuları kontrol etti. Suriyeli bir yolcu kendisini Yunan mülteci belgeleri, yabancı pasaportu ve oturma izni ile tanıttı. Belgeleri kontrol eden memurlar, sahte olduklarını fark etti.

Parmak izi kontrolü yapan polisler, 26 yaşındaki kaçak göçmenin Yunanistan'da "sığınmacı" olarak kayıtlı olduğunu öğrendi. Yunan makamları Ocak 2024 sonunda adam hakkında bir iade kararı çıkarmıştı.

Kaçak, polise verdiği ifadede, "ülkesini 4 yıl önce terk ettiğini, ardından 3 yılını Türkiye'de geçirdiğini, daha sonra da kamyonla Yunanistan'a kaçırılmak için 8 bin Euro ödediğini" itiraf etti.

Hakkında 3 yıl süreyle Almanya'ya giriş yasağı koyulan kaçak göçmen hakkında soruşturma başlatıldı ve ve Pazar günü Avusturya'ya geri gönderildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT