Türkiye’den sadece 15 depremzedeye Almanya vizesi verildi! Suriye’den ise hiç kimse alamadı…

Türkiye’den sadece 15 depremzedeye Almanya vizesi verildi! Suriye’den ise hiç kimse alamadı…

Federal Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelerin Almanya'daki akrabalarının yanında kalabilmesi için 90 güne kadar ziyaretçi vizesi verileceğini duyurmuştu. Ancak bu vizenin alınması o kadar da kolay olmadı.

Türkiye ve Suriye'deki depremzedelerin Almanya'daki akrabalarının yanlarında kalması için Federal Hükümet tarafından kolay ziyaretçi vizesi verileceği açıklanmıştı. Federal Göçmen Örgütleri Konferansı (BKMO) bu kararın her ne kadar iyi niyetli olsa bile pratikte uygulanamayacağını söyledi. BKMO'dan Mamad Mohamad, konu hakkında “Birçok insan pasaportlarını bulamadı. Sabah 4'te deprem olurken insanlar pijamalarında pasaport taşımıyordu.” dedi.

Öte yandan depremzedelerin gerçekten deprem bölgesinde yaşadığını ve Almanya'daki akrabalarıyla 1. ve 2. dereceden bağları olduğunu kanıtlamaları gerekiyor. Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, depremzedelerin bunu akrabalarının yardımıyla başarabileceklerini savunuyor.

Şimdiye kadar Türkiye'den sadece 15 kişiye 'ziyaretçi vizesi' veridi. Bununla birlikte Suriye'den hiçbir depremzede Almanya vizesi alamadı. Bunun en önemli nedeni Suriye'de Almanya'nın büyükelçiliğinin bulunmaması. BKMO bu nedenle Suriye'ye bir insani yardım koridoru kurulması için çağrıda bulundu.

Artı49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum