'Almanya'ya gelebilirsiniz ancak ülkenize geri dönmek şartıyla!'

'Almanya'ya gelebilirsiniz ancak ülkenize geri dönmek şartıyla!'

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Federal Dışişleri Bakanlığı tarafından depremzedeleri umut olacak vize kolaylığı duyurusu yapılmıştı. Tek tek Avrupa ülkelerinin de katıldığı uygulama hakkında gelişmeler devam ediyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, ülkede yaşayan Türkler ve Suriyelilerin Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yakın akrabalarını Almanya’ya getirebilmelerine yönelik vize kolaylığı sağlanacağını açıklamıştı. Federal Bakanlığın açıklamasının ardından İsviçre, Hollanda ve Belçika gibi ülkelerde uygulamaya katılacaklarını açıklamıştı.

Bugün vize konusu hakkında Alman İçişleri Bakanlığı, Türkiye'den depremzedelere vize kolaylığı için gereken şartları açıkladı. Bakanlık, depremzedelerin Almanya'ya gelebilmesi için yakınlarının, "taahhüt beyanında" bulunmasını şartı koşacağını açıkladı.

Bakanlık, Türkiye'den depremzedelerin Almanya'ya gelmesine ilişkin süreci, "bürokratik olmayan ancak düzenli bir biçimde" işleteceğini açıkladı. Beyanname ile Almanya'da yaşayan yakınlar, Türkiye'den ülkeye gelecek depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılama konusunda Alman makamlarına güvence verecek.

Akrabalık derecesi şartı

Federal İçişleri Bakanlığı sözcüsü depremzedeleri ülkede "birinci ve ikinci dereceden" akrabaları bulunması gerektiğini ifade etti. Sözcü, taahhüt beyanının yanı sıra Almanya'ya gelecek kişilerin, "ülkelerine geri dönmeye hazır olmalarının" da vize şartları arasında olacağını ekledi.

Sözcü depremzedelerin mağduriyetlerini kanıtlayan "asgari ölçüde belgeyi" de Alman makamlarına ibraz etmesi gerektiğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT