Türkiye'den Almanya'ya uzanan kaçakçılık zinciri polisi harekete geçirdi

Türkiye'den Almanya'ya uzanan kaçakçılık zinciri polisi harekete geçirdi

Almanya'da Federal Polis, çevredekilerin ihbarı üzerine geldiği olay yerinde, sırılsıklam ıslak ve hipotermi tehlikesiyle karşı karşıya beş kaçak göçmeni gözaltına aldı.

Almanya'da polis, 19 Şubat Pazartesi sabahı Walchensee yakınlarına 5 kaçak göçmeni bırakıp kaçan, kaçakçı araç sürücüsünün peşinde.

Bir görgü tanığının ihbarı üzerine harekete geçen Mittenwald sınır polisi memurları, 5 kişilik Suriyeli grubu Herzogstandbahn teleferiğinin otoparkında yakaladı. Dört erkek ve bir kadından oluşan grup, bir kaçakçı tarafından buraya bırakılmış ve kendi hallerine terk edilmişlerdi. Kaçak göçmenler çevredeki vatandaşlardan İngilizce olarak "Polis çağırmalarını" talep etmişti. Göçmenler sırılsıklam ıslanmış ve bazıları hipotermi geçiriyordu. Olay yerine gelen polis ekiplerine bir ambulans da eşlik etti ve kaçak göçmenler olay yerinde tedavi edildi.

Polis, göçmenleri sabahın erken saatlerinde Almanya-Avusturya sınırından geçirdiği iddia edilen sürücüyle ilgili soruşturma başlattı.

TÜRKİYE VE SLOVENYA ÜZERİNDEN KAÇAKÇILIK

Sınır dışı edilenler, kimliği belirsiz sürücünün Slovenya plakalı arabayı terk etmelerini istemesinin ardından yaklaşık 2 kilometre yürüdüklerini açıkladılar. Yanlarında herhangi bir belge yoktu. Kendi ifadelerine göre beş kişi 18 yaşında Iraklı bir kadın ve yaşları 21 ila 24 arasında değişen dört Suriyeliydi. Kaçakçılık organizasyonu, Türkiye ve Slovenya üzerinden aşamalı olarak Almanya'ya ulaşacak olan tüm kaçakçılık operasyonu için kişi başına binlerce Dolar talep etmişti.

Beş göçmen Rosenheim'daki federal polis karakoluna götürüldü. Polis önlemleri tamamlandıktan sonra buradan bir mülteci irtibat merkezine nakledildiler.

ARTI49

HABERE YORUM KAT