Türkiye'deki turistler: Yerli halka acıyorum

Türkiye'deki turistler: Yerli halka acıyorum

DW Türkçe'nin youtube hesabında yayınlanan videoda korona kısıtlamalarının olduğu dönemde yapılan bir röportajda turistler ''Yerli halka acıyorum, onlardan daha fazla hakkım var'' ifadelerini kullandı.

DW Türkçe'nin youtube hesabında yayınlanan videoda korona kısıtlamalarının olduğu dönemde yapılan röportajda turistler ''Yerli halka acıyorum'' ifadelerini kullandı.

Koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle 17 gün süresi boyunca yaşanan tam kapanmada Türkiye'de yaşayan vatandaşlar sadece mecburi ihtiyaçları doğrultusunda dışarı çıkabilirken turistler bu kısıtlamalardan muaftı.

Bir turist ''Yerli halka acıyorum, evde oturmak zorundalar ve şehirlerinin güzelliğinin tadını çıkaramıyorlar, çünkü hükümet sokağa çıkma yasağı getirdi kendimi şanslı hissediyorum'' ifadelerini kullandı.

Bir başka turist ise '' Yerli halktan daha çok hakka sahibim, sanırım bu gerçekten de çok adil değil ama kendimi özgür hissediyorum etrafta çok fazla insan yok'' ifadelerini kullandı.

Halk tarafından da turistlerin kısıtlamalardan muaf olması çok fazla tepki çekmişti.

Türkiye'de yaşayan vatandaşlar ise mikrofon uzatıldığında ''Tabi ki haksızlık çoluk çocuk görüyor diyor ki onlar neden sokakta biz neden evdeyiz?'' diye tepki gösterdi.

İşte o röportajın tamamı:

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT