Türkiye'deki mültecilerle Almanya'da yaşayan Türkleri bir tuttu, tartışma çıktı!

Türkiye'deki mültecilerle Almanya'da yaşayan Türkleri bir tuttu, tartışma çıktı!

İlave Tv isimli kanalda yayınlanan bir röportajda konuşan vatandaş ''Burdan Türkler Almanya'ya çalışmaya gidiyorlar, mülteci olarak gidiyorlar." sözleri tartışma yarattı.

Sokak röportajında konuşan bir vatandaşın Almanya'da yaşayan Türklerle ilgili sözleri sosyal medyada tekrar gündem oldu.

Vatandaş "Mülteciler de bizim kardeşimiz, onlar da gelecek tabii. Buradan Türkler Almanya'ya gittiği zaman orada karşılıyor değil mi? Almanya'ya çalışmaya gidiyorlar, mülteci olarak gidiyorlar." dedi

Bu sözlere tepki gösteren muhabir "Oraya sığınmacı olarak mı gittiler Türkler, savaştan kaçarak mı gittiler? Siz bunu ayırt edemiyorsunuz. Göçmen, sığınmacı, mülteci ayrıdır. Bizim vatandaşlarımız göçmen olarak gitti. Almanya hükümeti o dönemde işçi aldı. Ama buradaki Suriyeliler sığınmacı statüsünde kaçak yollarla giriyorlar ülkeye." şeklinde cevapladı.

Bunun üzerine vatandaş "Tamam ama şöyle bir durum var. Avrupa Birliği parlamentosu ve dünya ekonomisi bunları almanız için size bir miktar para ödedi zaten" dedi. Muhabir ise Biz niye alıyoruz? Biz onlara verelim parayı, onlar alsınlar 10 milyon mülteciyi." şeklinde yanıtladı.

Vatandaş "Ama şu anda ekonomi müsait değil." yanıtını verirken, muhabir "Madem ekonomi kötü, ne işi var 10 milyon mültecinin?" diye tepki gösterdi.

 

 

HABERE YORUM KAT