Türkiye'de yaşanan deprem Alman basınında geniş yer buldu

Türkiye'de yaşanan deprem Alman basınında geniş yer buldu

Almanya'da yayın yapan gazete, televizyon, internet sitesi ve radyolar, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlere, haberlerinde geniş yer verdi.

Alman basınında deprem haberleri, Tagesspiegel, Die Welt, Süddeutsche Zeitung ve Bild gazetelerinin manşetlerinde yer aldı.

Tagesspiegel, birinci sayfadan "100 yılın en ağır depremi" başlığıyla verdiği haberinde kış koşullarının, kurtarma ekiplerine ve hayatta kalanlara zor anlar yaşattığına işaret etti.

Die Welt gazetesi de bir depremzedenin yere çökmüş, elleriyle yüzünü kapattığı fotoğrafa yer vererek, "Sınır bölgesinde felaket" başlığını kullandı.

Süddeutsche Zeitung gazetesinin haberinde, Türkiye ve Suriye'deki doğal afetin ertesi günü hava durumunun ve sıfırın altındaki sıcaklıkların, kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığı belirtildi. Haberde çok sayıda ülkenin yardım teklifinde bulunduğu aktarıldı.

"Ölüm depremi" manşetini atan Bild gazetesi, haberinde, Almanca, Türkçe ve Arapça olarak "Sizi yalnız bırakmayacağız" ifadesini kullandı.

İç sayfada da depremin yol açtığı yıkımın ve kurtarma çalışmalarının yer aldığı fotoğrafları kullanan gazetenin yorumcusu Claus Strunz, Almanca ve Türkçe olarak "Siz sarsıldıkça kalbimiz sızlıyor" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Strunz, yazısında "Enkazı ve gözyaşlarını, çaresiz ebeveynleri ve enkaz altındaki çocukları görüyoruz. Sanki bizim de ayaklarımızın altındaki yer açıldı ve bizi de sevdiklerinizle yuttu. Almanlar ve Türklerin döner kebap ve tatilden çok daha fazla ortak noktası var. Anneleriniz ve babalarınız ülkemizi yeniden inşa etmemize yardım ettiğinden beri dostuz." sözlerini sarf etti.

HABERE YORUM KAT