Türkiye'de siyasetin tonu yükseliyor... Kılıçdaroğlu: Erdoğan bu söylediklerime çok kızacak!

Türkiye'de siyasetin tonu yükseliyor... Kılıçdaroğlu: Erdoğan bu söylediklerime çok kızacak!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP PM toplantısının açılış konuşmasını yaptı.

"Bu gerçekleri açıkladım diye Erdoğan çok kızacak" diyen Kılıçdaroğlu ekonomideki kötü gidişata ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu "Ekonomik buhran giderek derinleşiyor. Erdoğan'a sesleniyorum, senin sarayında ve senin beslemelerinin hanelerinde 1168 lirayla çalışan var mı? Birden fazla aylık alanlar varken 1168 liraya yüzbinleri mahkum ettin. Sonra da ortaya çıkıp 'Türkiye güçlüdür' diyorsun, sen güçlüsün! Yargıyı, parlamentoyu arkana aldın. Bu güç geçici, bu millet sandığa gidecek ve seni yolcu edecek" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu OdaTV davasından tutuklu gazeteciler ve Osman Kavala ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için adalet çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu "Osman Kavala neden içeride? AİHM hak ihlali var diyor. Erdoğan istedi diye içeride. Selahattin Demirtaş... AİHM tahliye edilmesi lazım diyor. Anayasa'ya göre de AİHM kararlarının iç hukuka üstünlüğü var. Erdoğan diyor ki uygulamayın. Niçin? Selahattin Demirtaş 'seni başkan yaptırmayacağız' dedi. Madem sen beni yaptırmayacaksın o zaman içeride kalacaksın diyor. Sanıyor ki Osman Kavala da Selahattin Demirtaş da ben ettim sen etme diyecekler. Asla demezler" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT