Türkiye'de HÜDA PAR'ın MHP ile aynı ittifakta olması gündemde

Türkiye'de HÜDA PAR'ın MHP ile aynı ittifakta olması gündemde

Türkiye'de Cumhur İttifakı'na katılma kararı vermesi beklenen Hizbullah'a yakınlığa ile bilinen HÜDA-PAR'ın programında yer alan ifadeler sosyal medyada gündem oldu.

Yapılan görüşmeler sonucunda AKP, MHP ve BBP'nin bulunduğu Cumhur İttifakı'na HÜDA-PAR da davet edildi. 

İttifaka katılma kararının açıklanması beklenirken; bir dönem birçok yurttaşın ölümünde sorumlu tutulan Hizbullah'a yakınlığa ile bilinen HÜDA-PAR'ın programında yer alan ifadeler de gündeme geldi. 


HÜDA-PAR'ın programında 1925 yılındaki gerici ayaklanmanın lideri olarak bilinen Şeyh Said'e özgürlük verilmesi talebi bulunuyor. 

Programda ayrıca eyalet sistemi, özerklik ve federasyon konularının tartışılabilmesi ve  ‘Ne mutlu Türküm diyene’ yazısının silinmesi talepleri bulunuyor. 

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yazıcıoğlu, Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacaklarına ilişkin yaptığı açıklamada programlarının hayata geçmesi için çaba sarf edeceklerini söyledi. 

Yazıcıoğlu, "Eğer ittifak olursa biz de kendi programımızdaki taleplerin gerçekleşmesi için bir çaba içerisinde olacağız ve bunların takipçisi olacağız. Fakat hiç kimse memleketin hiçbir sorununu tek başına kendi düşünceleri doğrultusunda çözülmesini bu topluma dayatmaz, dayatamaz. Ama bir uzlaşma zemini aranır. Evet o talepler bizce de makul taleplerdir.  Hükümetin bunları karşılaması yönünde bizim de talebimiz olur" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT