Türkiye, uluslararası okulda rekor kırdı

Türkiye, uluslararası okulda rekor kırdı

Frankfurt'ta bulunan International School-Frankfurt, yaz şenliğinde ülkeleri bir araya getirdi. Türk standı ziyaretçi ve satış rekoru kırdı.

FRANKFURT - Almanya’nın Frankfurt Kenti’ndeki International School-Frankfurt, yaz şenliğinde ülkeleri buluştururken, Türk standı ziyaretçi ve satış rekoru kırdı.

Okulda öğrencileri bulunan 40 ülkeden bir çoğunun yaz şenliği için açtığı standa, veliler, öğrencilerin akrabaları ve diğer konuklar katıldı. Şenliğin yıldızı, okulda yaklaşık 60 çocuk okutan Türk velilerin açtığı Türkiye standı oldu.

Gözleme, çay ve döner

Ülkeler açtığı standlarda lezzetlerini tanıttı, Türkiye standı orada açılıp pişirilen gözleme, rize çayı, fıstıklı baklava ve döner ile tüm zamanların satış rekorunu kırdı. Konuklara taze gözleme ikram edilirken, özellikle tereyağlı gözleme ve döner önünde uzun kuyruklar oluştu.7 paket un biterken, hamur açmaktan hanımlarda derman kalmadı. İkincilik Kore’nin, üçüncülük ise Hindistan’ın oldu.

Her anını kaydettiler

Japonlar ve Koreliler, kendi standlarını bırakıp iki maharetli Türk kadın Kevser ve Filiz Hanım’ın gözlemelerinin yapılışını izledi. Onlarca kişi kameraya aldı, kullanılan unun bile fotoğrafları çekildi.

Türkiye standının satış rekoru kırarak birinci olduğu yaz şenliğinde elde edilen gelir Okul Aile Birliği’ne bırakıldı. Okul Aile Birliği toplanan paralarla öğrenciler için gelecek yıl çeşitli etkinlikler yapacak.
 

 

HABERE YORUM KAT