Türkiye-Almanya maçında gözden kaçan skandal: Hitler selamı verdi

Türkiye-Almanya maçında gözden kaçan skandal: Hitler selamı verdi

Almanya-Türkiye arasında oynanan maçta "Hitler selamı" skandalı yaşandı. Bir Alman, yaptığı hareketten sonra gözaltına alındı ancak sonra serbest bırakıldı.

Almanya ile Türkiye arasında oynanan uluslararası maça "Hitler selamı" skandalı gölge düşürdü.

Maç oynandığı sırada saha kenarında olay meydana gelirken, Berlin polisi, Alman taraftarın statta Hitler selamı verdiğini söyledi.

Adamın sosyal medyasında da Hitler selamı verildiği doğrulandı. Hareketi yapan ırkçı adam, polis tarafından saha dışında gözaltına alındı. Kimliği tespit edilen adam daha sonra serbest bırakıldı. Anayasaya aykırı örgütlerin sembollerini kullandığı için adam hakkında soruşturma yürütülüyor.

BİR ALMAN DAHA...

Yine maçta bir Alman daha aynı harekette bulundu. Polis, bu kişiyi tutukladığını duyururken, adam, anayasaya aykırı ve terörist örgütlerin sembollerini kullanmakla suçlanıyor.

İddiaya göre, söz konusu Alman'ın da Hitler selamı verdiği savunuluyor.

HİTLER SELAMI NEDİR

"Hitler selamı" verirken sağ elin parmakları birleştirilir, sağ kol kafa hizasında ileriye kaldırılır, gökyüzünü gösterir ve avuç içi yere paralel şekilde uzanır. Hitler selamı faşist Adolf Hitler'e itaati göstermek için benimsenen bir selam şekliydi. Hitler selamını yapmak, Nazi iktidarında siviller için de zorunluydu.

Günümüz Almanya'sında ise bu tür ırkçı ifadeler kullanmak ve paylaşmak yasak.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
2 Yorum