Türkçe için bir mücadele yöntemi: Okul aile birliklerine üye olun çağrısı

Türkçe için bir mücadele yöntemi: Okul aile birliklerine üye olun çağrısı

Stuttgart Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Dr. Ümit Kaptı anne babalara seslenerek okullardaki Türkçe derslerinin verimi için okul aile birliklerine üye olma çağrısında bulundu.

 

Stuttgart Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Dr. Ümit Kaptı, Bölge Koordinatörü Ahmet Ceylan ve bölge öğretmenleri ile bir araya geldi, yeni öğretim yılı ile ilgili  durum değerlendirmesi yaptı.

Ataşe Dr.  Kaptı Almanya’daki Türk  okul aile birliklerinin önemine işaret etti ve destek sözü verdi. Esslingen/Nurtingen ve çevresi Türk-Okul Aile Birlikleri  Derneği’nin (TOAB Ess/Nür) toplantısında konuşan Dr. Kaptı okul-aile-öğrenci ilişkisinin çocukların başarısında büyük rol oynadığına işaret ederek şu açıklamaları yaptı:

“İŞBİRLİĞİ HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”

“Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın çok yönlü gelişimini sağlamak okullar ve velilerin amacı ve görevidir. Ancak bu çok kolay olmamaktadır. İyi bir öğrenci için okul, aile ve öğrenci arasındaki iletişim ve işbirliği çok önemlidir. Okul aile birlikleri ataşelikler öğretmenler ve okullar birlikte çalışmalıdır. Okul aile öğrenci arasındaki iletişimi güçlendirilmesinde okul aile birlikleri büyük rol oynuyor. Anne babaları üye olmaya, toplantılara katkı ve katılım yapmaya çağırıyorum. Velilerin Almanya’daki okul aile birlikleri ile işbirliği hayati önem taşıyor. Çocuklarımızın öz kültürünü ve dilini unutmadan Almanya’nın geleceğinde nitelikli ve söz sahibi bireyler olabilmesi için anne babaları  okul aile birliklerine üye olmaya davet ediyorum.”

image001-2.jpg

“HER KESİMİN DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR”

Öte yandan eğitim programlarının yanı sıra kültür ve sanat programlarının da konuşulduğu Forum Esslingen salonlarındaki toplantıda  konuşan TOAB Ess / Nür Başkanı Güven Toymaz hedefin Türkçe derslerinin Alman eğitim sisteminde yer alması olduğuna dikkat çekti.

“Türkçe derslerinin Alman eğitim sisteminin içinde yer alması gerekir. Yine Türkçe derslerinin okullarda seçmeli zorunlu ders statüsünde verilmesi için gerekli çalışmaları ısrarla yapmalıyız. Bizler bu konuda çalışmalar yaparken her kesimden desteğe ihtiyacımız var” diyen Başkan Toymaz özetle şunları söyledi:

“GENÇLERİN EN ÖNEMLİ SORUNU EĞİTİM”

“Almanya’nın onlarca yıldır bir göç hikayesi var ve bizler bu hikayenin tam ortasındayız. Problemlerimizin başında, işsizlik, ırkçılık, Türk ve İslam düşmanlığı geliyor ama, çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimi en önemli sorunlarımız arasındadır. Esslingen/Nurtingen ve Çevresi Türk Okul Aile Birlikleri dini ve siyasi tarafsızlığı olan, eğitim ve kültür çalışmalarından dolayı radikal kurum ve kuruluşlar hariç her kesimden insana hizmet getirmek, eğitim alanında problemleri olan herkese hizmet etmek için var. Sosyal ve demokratik hukuk devletinin en önemli temellerinden biri herkesin eşit eğitim koşullarına sahip olmasıdır. İyi bir eğitim, sosyal barışın da temelini oluşturur.

OKUL AİLE BİRLİKLERİNE DESTEK ÇAĞRISI

Unutulmamalı ki, dilini unutan sürekli harf ve kelime kaybeden bir millet hafızasını da yitirerek aslında içinde doğup büyüdüğü geçmişine reddeder.  Bu ise bir toplumun apaçık intiharıdır.  O halde bir toplum olarak var olmak istiyorsak okul aile birliklerine destek verelim. Dilimizi  yaşatalım.”

Württemberg Türk Okul Aile Birlikleri Dernekleri Federasyonu’nun  üyesi olan TOAB Ess/Nür yeni eğitim öğrenim döneminde standartların dışında  eğitim, kültür ve sanat  konularında da çalışmalar yapıyor.

+49 – ESSLİNGEN

HABERE YORUM KAT