Türkan Saylan 85 yaşında: Doğum günü ilk kez Almanya ile birlikte kutlanacak

Türkan Saylan 85 yaşında: Doğum günü ilk kez Almanya ile birlikte kutlanacak

Hayatta olsaydı Türkan Saylan 13 Aralık pazar günü 85’inci yaşını kutlayacaktı. Doğum günü dolayısı ile ÇYDD genel merkez, ÇYDD NRW ve ÇYDD Baden-Württemberg ile birlikte canlı yayın üzerinden bir kutlama yapacak.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) genel merkezi tarihinde ilk kez yurtdışındaki ÇYDD’lerle Türkan Saylan’ın doğum günün kutlayacak.

ÇYDD NRW ve ÇYDD BW ile YouTube üzerinden canlı yayınla gerçekleşecek kutlamaya ilişkin bir açıklama yapan ÇYDD BW Başkanı Ahmet Gül, “ÇYDD genel merkezi ilk kez yurtdışındaki ÇYDD’le Türkan Saylan’ın doğum gününü kutlayacak. Bu da açılıma çok önem veren genel başkanımız Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in sayesinde gerçekleşiyor” dedi.

saylan-dogum-gunu.jpg

ELİF ŞAHİN TÜRKAN SAYLAN İÇİN BESTELEDİ

Öte yandan canlı yayında bir dünya prömiyeri de gerçekleşecek. Dünyaca ünlü piyanist Elif Şahin’in bestelediği ve sesiyle eşlik ettiği Türkan Saylan eseri ilk kez tanıtılacak. Eserin adı “Anadolu’nun Kızlarına Umut Ol”. 

Türkan Saylan’ın sözleri üzerine piyano, ses ve resitasyon için tema ve varyasyonlar sunuluyor.

Resitasyonda Reyzan Şemin, reji ve prodüksyonda Orhun Şemin imzası var. Türkan Saylan’ın doğum günü kutlaması ÇYDD’nin resmi Youtube sayfasından izlenebilecek: https://www.youtube.com/channel/UCCCeb-4xyUb7MpS0jCU0ANA

+49 – STUTTGART

 

HABERE YORUM KAT