Türk TIR şoförü Almanya'da tutuklandı
Fröndenberg'da Eyalet Eğitim, İleri Eğitim ve Personel İşleri Dairesi'nden (LAFP) katılımcılarla, Unna Bölge Emniyet Müdürlüğü'nün trafik servisi uygulamalı seminer verdi.
Seminere katılan görevliler, 21 Şubat Çarşamba ve 22 Şubat Perşembe günü Fröndenberg'deki B233'te ağır yük araçlarını (sprinter, kamyonet, kamyon) her iki yönde de kontrol etti. Kontrol edilen 112 aracın 39 suç işlediği tespit edildi. Araç sürücülerine, yetersiz yük emniyeti ve hız sınırının aşılması gibi suçlardan da para cezaları uygulandı. Dört vakada ise görevliler, römork yükünü önemli ölçüde aşan araçları cezalandırdı.
Ayrıca seminer sırasında yetkililer tarafından "özel" olarak kodlanan üç olay daha meydana geldi:
1. Çarşamba günü, bir Türk TIR şoförünün Almanya'da yasa dışı olarak kaldığından şüphelenildiği için gümrüğe haber verildi. Şüpheli geçici olarak tutuklandı.
2. Perşembe günü, uyuşturucu etkisi altında olduğundan şüphelenildiği için bir TIR şoföründen kan örneği istendi.
3. Perşembe günü ayrıca Bavyera'da iki vur kaç kazasından sorumlu olan bir sürücü tespit edildi. Bamberg savcılığı, diğer cezai işlemlerle ilgileniyor.
Unna bölge polis teşkilatı, yol güvenliğini artırmak amacıyla gelecekte de bu tür operasyonlar düzenlemeye ve suçları tutarlı bir şekilde cezalandırmaya devam edeceklerini duyurdu.
Türkiye'den Almanya'ya gelen kamyon çevrildi, memurların şüphesi gerçeği ortaya çıkardı
ARTI49