Türk sürücü Alman polisine yakalandı: Her şeyi sahte çıktı

Türk sürücü Alman polisine yakalandı: Her şeyi sahte çıktı

Federal Polis, Füssen sınır tünelinde bir Maserati, az miktarda uyuşturucu madde ve altı adet sahte belge ele geçirdi. Araç sürücüsünün Türk olduğu ve ehliyetinin olmadığı tespit edildi.

Kempten'deki federal polis memurları kontrol noktasında Kiel plakalı bir Maserati'yi durdurdu. Türk sürücü geçerli pasaportunu, Yunanistan oturma iznini ve Türk ehliyetini ibraz etti. Görevliler belgeleri kontrol ederken ehliyetin sahte olduğunu fark ettiler.

Daha sonra araçta yapılan aramada polis memurları, 42 yaşındaki sürücüye ait olmayan beş adet sahte belgenin yanı sıra az miktarda uyuşturucu da buldular. Sürücüye yapılan uyuşturucu testi pozitif çıktı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Türk vatandaşı sürücü hakkında, evrakta sahtecilik, sahte kimlik temin etmek, Narkotik Yasasını ihlal etmek, madde etkisi altında araç kullanmak ve ehliyetsiz araç kullanmak suçlarından suç duyurusunda bulunuldu.

Görevliler, Yunanistan'da yaşayan Türk vatandaşını Pazartesi akşamı Avusturya'ya geri gönderdi. Zanlı ifade vermeyi reddetme hakkını kullandığı için Federal Polis şimdi sahte belgelerin arka planını, sahiplerini ya da olası kullanıcılarını araştırıyor.

Araç, sürücünün üzerine değil, Kiel'de yaşayan bir hemşerisinin üzerine kayıtlı. Görevliler, Maserati'nin 25 yaşındaki sahibinin ehliyetinin iptali için yakalama emri olduğunu öğrendi. Bu nedenle araç önceki gün Kempten polis karakoluna çekildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT