Türk polisi Almanya'da devriye mi gezecek... Bakanlık ne dedi

Türk polisi Almanya'da devriye mi gezecek... Bakanlık ne dedi

Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Almanya'da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası için katılımcı ülkelerden polis memurları görevlendirmeyi planlıyor. Türk polisinin de Alman sokaklarında devriye gezmesi mümkün...

Almanya'nın ev sahipliğini yapacağı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası, ülkede gündem oldu.

Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Almanya'da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası için katılımcı ülkelerden polis memurları görevlendirmeyi planlıyor.

Bu durumda, şampiyona sırasında Türk polisinin de Alman sokaklarında devriye gezmesi mümkün...

SİLAH TAŞIYACAKLAR MI

Almanya İçişleri Bakanlığı, planların ayrıntılarını henüz yayınlamadı. Ev sahibi ülkelerden gelen polis memurlarının silah taşıyıp taşımayacakları da henüz belli değil. Bakan ayrıca, polis memurlarının tam olarak hangi ülkelerden geleceğini de henüz netleştirmedi.

Hangi ülkenin polislerinin ne şekilde ve hangi yöntemlerle ülkede güvenliği sağlayacağı, gelecek olan kişilerin siyasi görüşleri gibi konular ise Alman basınında tartışmalara neden oldu.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası, Haziran ayında başlayacak. 6 ay sonra başlayacak turnuva, şimdiden Almanya'da tartışmaların yaşanmasına neden oluyor...

ARTI49

HABERE YORUM KAT