Türk mü, Alman mı? Kimlik bunalımı yaşayan çocuk akıl hastası oldu

Türk mü, Alman mı? Kimlik bunalımı yaşayan çocuk akıl hastası oldu

Rene Ünal iki dünya arasında doğup büyümüş bir kişi. Annesi Türk babası ise Alman...

Birden fazla kültürün olduğu bir yerde büyümenin açık görüşlü olmak ve hoşgörü gibi avantajları vardır. Bunun yansıra bazı durumlarda ciddi bir sorun haline de dönüşebilir. 

Rene Ünal iki dünya arasında doğup büyümüş bir kişi. Annesi Türk babası ise Alman. Ebeveynleri oğullarının yetiştirilme tarzı için çok kavga etmiş ve ortak bir yol bulmakta zorlanmış. Sonuçta Rene Ünal kendini iki dünyaya da yakın hissetmemiş ve ev kavramı onun için anlamını yitirmiş. Sonuçta zihinsel sorunlar yaşamaya başlıyor.

Doğum günlerinde Rene Ünal'a iki pasta alınıyor. Bir tarafta  "Alles Gute zum Geburtstag, Rene" yazarken diğer tarafta "Mutlu yıllar Ünal" yazıyor. 

Rene Ünal 18 yaşına gelmeden bir kaç yıl önce Psikolog Wolfgang Merkle'in hastası oluyor. Merkle hastası için "Bölünme hayatı boyunca hep devam etmiş" diyor. 

Hayatının ilk iki yılında Rene Ünal'ın annesi kendisi ile sadece Türkçe konuşmuş. Kısa bir süre sonra Rene Ünal artık Türkçe konuşmamaya karar vermiş. Bu durum anne ve oğlu arasındaki ilişkide sorunlara yol açmış. 

Evde yemek masasında sürekli tartışma yaşandığından dolayı Rene Ünal yutkunma bozuklukları geliştirmiş. Bu durum ise onun gittikçe daha az yemesine sebep olmuş ve 50 kiloya düşmüş. 

Wolfgang Merkle'a göre iki kültür her şeyden önce açık görüşlü olmayı ve hoşgörüyü sağlamalı. Rene Ünal'ın durumu sadece göç meselesi değil aynı zamanda kavga eden anne baba arasındaki çocuk ve yetişkin hayat arasındaki çalkantıları ve toplumsal cinsiyet meselesini de konu alıyor. 

 

 

HABERE YORUM KAT