"Laschet kendi kendini insani açıdan trajik bir duruma düşürdü"

"Laschet kendi kendini insani açıdan trajik bir duruma düşürdü"

SPD Milletvekili Nezahat Baradari, CDU Genel Başkanı Armin Laschet’in istifa sürecine ilişkin açıklamasını Artı49’a değerlendirdi.

Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin başbakan adayı olarak yarışan Armin Laschet’in CDU Genel Başkanlığından görevi bırakmaya hazır olduğunu duyurmuştu. Bunun üzerine Türkiye Kökenli SPD Milletvekili Nezahat Baradari, Laschet’in açıklamasını Artı49’a değerlendirdi.

Laschet’in istifasını beklediğini söyleyen Baradari, “Laschet kendi kendini insani açıdan trajik bir duruma düşürdü” dedi.

Baradari açıklamasının devamında, “Bu kadar çok sayıda oy ile kaybedilen bir seçim sonrası yazılı kanun olmayan fakat etik yönden beklenilen tavır istifadır Almanya´da. Laschet seçimi kaybettiğini geç ve zor kabullendi. Bu hoş değildi. Markus Söder, Friedrich Merz ve diğer başta gelen hiristiyan demokrat parti liderleri ve ünlüleri Laschet’ i seçim kaybı yüzünden kamuoyunun önünde eleştirip, kendisini zayıf duruma düşürüp zaten demonte etmişlerdi. Bu siyasi ipotekin altından Laschet ne yapsa da kalkamazdı.  Onun için geri çekilmesi bence doğru bir karardır” ifadelerine yer verdi.

Artı49 Haber Merkezi

Hüreyra Oflaz

Fotoğraf: VİKİPEDİ

HABERE YORUM KAT