Türk İHA'ları Yunan basınında! ''Türk İHA'larına karşı çaresiziz''

Türk İHA'ları Yunan basınında! ''Türk İHA'larına karşı çaresiziz''

Türk yapımı İHA ve SİHA'lar, operasyonlarda aldıkları başarılar ve ihracata yaptıkları katkılarıyla, dünya basınında adından söz ettirmeye devam ediyor.

Türkiye'nin İHA ve SİHA alanındaki başarısı,Yunanistan'ın endişeye kapılmasına yol açtı.İnsansız hava araçları, 2018 yılından bu yana Ege, Akdeniz ve Meriç semalarında keşif ve gözetleme faaliyetlerine devam ediyor.

Yunan basınından Real gazetesi, Atina yönetiminin Türk İHA'larına karşı çözüm aradığı ancak çaresizlik içinde olduğunu aktardı.

Durumun kontrolden çıktığını belirten gazete, "Türk İHA'larıyla nasıl başa çıkacağız? Bazıları, Yunanistan'ın ilk andan itibaren tepki göstermesi gerektiğini söylüyor. Sorun önemli ve çözülmeli." ifadeleri kullanıldı.

Yunanistan'ın insansız hava aracı üretimi konusunda ilerleme kaydedemediğine dikkat çekilerek, yıllardır yatırım yapıldığının altı çizildi.
Haberin devamında, "Türkiye, 20 yıldır İHA teknolojisine yatırım yapıyor. Bu teknolojinin askeri çatışmalardaki önemi Libya ve Karabağ'da kanıtlandı." denildi.

FRANSA İLE İTTİFAK ÇABALARI
Geçtiğimiz günlerde Yunan basınında yer alan haberlerde, Türk SİHA'larından "ucuz ve ölümcül" şeklinde bahsedilmiş, Bayraktar TB2'lerin Yunanistan'a karşı kullanılıp kullanılmayacağına dair bir işaretin bulunmadığı belirtilmişti.

Yunanistan, askeri alanda Fransa'dan fırkateynler ve savaş uçakları alarak uluslararası ittifaklar oluşturmaya çalışıyor.

Atina yönetiminin, ABD'den F-35 savaş uçaklarına da talip olduğu biliniyor.

KAYNAK: ORTADOĞU GAZETESİ

HABERE YORUM KAT