Türk gençlerinin büyük çoğunluğu Almanya'da yaşamanın hayalini kuruyor

Türk gençlerinin büyük çoğunluğu Almanya'da yaşamanın hayalini kuruyor

Türkiye'de yapılan bir araştırmaya göre gençlerin yüzde 63'ü yurdunda yaşamak yerine ilk tercih olarak Almanya'da ikinci tercih olarak ABD'de kendine gelecek kurmak istiyor.

Konrad Adenauer Stiftung Derneği'nin "Türkiye Gençlik Araştırması" sonuçları bugün yayınlandı. Araştırmaya 16 ilde 2 bin 140 genç katıldı ve katılımcıların yüzde 56'sı kadın, yüzde 44'ü erkekti. Katılımcıların yaş aralığı ise 18-25 olarak belirlendi.

Araştırmada öne çıkan sosyo-demografik verilere göre, katılımcıların çoğunluğu lise ve dengi okul mezunu olduğunu ifade etti. Bu grup, katılımcıların yüzde 63,3'ünü oluşturdu. İş sahibi olanların oranı yüzde 27,4 iken, bu kişilerin yüzde 58,4'ü işçi olarak çalıştıklarını belirtti.

Ekonomik açıdan, öğrenci olan gençlerin yüzde 61,3'ü eğitimleri sırasında mali zorluklar yaşadığını ifade etti. Eğitim masrafları, ulaşım, iletişim, beslenme ve barınma giderlerinin karşılanmasında zorluk yaşadıklarını belirttiler.

Araştırmaya katılanların sadece yüzde 17,3'ü mutlu olduğunu belirtirken, yüzde 52,5'i "orta derecede" mutlu olduğunu ifade etti. Gelecekteki hedeflerine ve yaşamak istedikleri ülkelere yönelik olarak, iyi bir hayat yaşamak en önemli hedef olarak öne çıktı. Katılımcıların yüzde 63'ü, imkanı olsa başka bir ülkede yaşamak istediklerini belirtti. En çok tercih edilen ülke Almanya olurken, ABD ikinci sırada yer aldı.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum