Türk asıllı Bakan Özdemir, Almanya'daki 'Filistin'e destek' gösterilerine ateş püskürdü: "Midemi bulandırıyorsunuz!"

Türk asıllı Bakan Özdemir, Almanya'daki 'Filistin'e destek' gösterilerine ateş püskürdü: "Midemi bulandırıyorsunuz!"

Hamas, dün sabah İsrail’e “Aksa Tufanı” isimli saldırı başlattı. Almanya'da insanların savaşla desteği Türk asıllı Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir'i kızdırdı.

Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları’nın dün sabah İsrail’e “Aksa Tufanı” isimli saldırısı sonrasında bölgedeki yüksek tansiyon devam ediyor. Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlatmıştı. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 256 kişinin hayatını kaybettiğini, 1788 kişinin yaralandığını açıklamıştı. İsrail basınında saldırılarda şu ana kadar 300 İsraillinin öldüğü, ülke genelinde yaralı sayısının 1864’e yükseldiği duyurulmuştu.

Olaylara dünyadaki siyasetçilerden sesler yükselmeye devam ediyor. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise "Gazze'den yapılan füze atışları ve artan şiddet bizi sarsıyor. Almanya, Hamas'ın bu saldırılarını kınıyor ve İsrail'in yanında duruyor." değerlendirmesinde bulundu. Bununla birlikte dün akşam Berlin'deki Brandenburg Kapısı'na, İsrail'e destek amaçlı İsrail bayrağı yansıtıldı.

Öte yandan Almanya'da büyük çoğunluğu göçmenlerden oluşan kalabalık gruplar sokaklara inerek Filistin'e destek yürüyüşleri yaptı. Bu durum Almanya'nın Türk asıllı Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir'in sinirlenmesine neden oldu.

Özdemir Twitter hesabından "İsrail'e yönelik barbarca terör karşısında Almanya'da yaşanan sevinç gösterileri insanın midesini bulandırıyor. Terör, cinayet ve cesetlere saygısızlık karşısında sevinmek insani ve toplumsal olarak kabul edilemez." açıklamasında bulundu.

ARTI49

Fotoğraf: Morticius Timbles - Pixabay

HABERE YORUM KAT