Türk Alman Üniversitesi’nin ilahiyat fakültesi kararına öğrenciler ne tepki gösterdi?

Türk Alman Üniversitesi’nin ilahiyat fakültesi kararına öğrenciler ne tepki gösterdi?

İstanbul Beykoz ilçesine bağlı olan Türk Alman Üniversitesi’nde rektör değişikliğinin ardından üniversitede ilahiyat fakültesi açılmasına karar verildi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı kararıyla rektörü değişen Türk Alman Üniversitesi’ne yeni rektör olarak 2014 yılında rektörlüğe atanan Prof. Dr. Halil Akkanat’ın yerine Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Cemal Yıldız atandı.

Yeni rektörün atanmasının hemen ardından, rektörlüğe bağlı olarak üniversitede İlahiyat Fakültesinin kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayınlandı.

Öğrencilerin bir kısmı ilahiyat fakültesinin açılması kararını rektör değişikliği sonucu olarak gelen bir sonuç olarak görüyor. Öte yandan bazı öğrencilerin konu hakkındaki yorumları şöyle:

“Türkiye’de olan bir üniversite olduğu için normal olduğunu düşünüyorum. Üniversitenin Alman tarafı da bunu onayladıysa bir sıkıntı görmüyorum.”

“Sonuçta bir partnerlik üniversitesi, ilahiyat fakültesi yerine Almanya’nın da desteğini alarak teknik birimlerde olan eksiklerin kapatılması çok daha iyi olurdu.”

Türk-Alman Üniversitesi; İstanbul'da Türkiye Cumhuriyeti ile Almanya Federal Cumhuriyeti arasında imzalanan anlaşmaya dayalı olarak 2010 yılında kuruldu.

 

HABERE YORUM KAT