Tuhaf gelişme: Almanya’da eşzamanlı bomba ihbarlarına yanıt aranıyor

Tuhaf gelişme: Almanya’da eşzamanlı bomba ihbarlarına yanıt aranıyor

Federal Almanya’nın birçok şehrinde bombalı saldırı tehditleri nedeniyle belediye binaları tahliye edildi. Ekipler polis köpekleriyle arama yaptı. İhbarlar asılsız çıktı. İncelemeler devam ediyor.

Almanya’da haftanın son iş gününde sabah saatlerinde meydana gelen olaylarda Mannheim, Augsburg, Essen ve Leipzig şehirlerinde bombalı saldırı tehditleri paniğe yol açtı.

Mannheim'da belediye binası sabah 8 civarında tahliye edildi. Bina polis tarafından kordon altına alındı. Yaklaşık 50 çalışan tahliye edilirken, ekipler binada polis köpekleriyle arama yaptı ancak patlayıcı bir madde bulunamadı.

 Augsburg kentinde ise gelen bir e-posta ile belediye binasının ikinci katında bomba bulunduğu ihbar edildi. Bunun üzerine sabah saatlerinde bina tahliye edildi ve kordon altına alındı. Burada da polis köpekleri yardımıyla arama yapıldı. Bölgedeki yollar da trafiğe kapatıldı. 

Essen şehrinde de benzer olaylar yaşandı. Leipzig'de de e-posta yoluyla bomba ihbarı yapıldı. Yeni Belediye Binası'ndan 200 kişi tahliye edilen olayda  polis binayı kordon altına aldı ve bütün katları tek tek aradı. 

Polis, bomba ihbarları ile ilgili incelemelerin devam ettiğini belirtti, ancak ayrıntılı bilgi vermekten kaçındı.

+49 – MANNHEİM

HABERE YORUM KAT