Tuğrul Selmanoğlu'nun örgütü Alman siyasetçileri kızdırdı

Tuğrul Selmanoğlu'nun örgütü Alman siyasetçileri kızdırdı

Alman basınında yer alan haberlere göre, Tuğrul Selmanoğlu'nun MKYK üyesi olduğu UID'in kadın kollarının, Münih'te bir yaşlı bakımevini ziyaret ettiği ve yaşlılar üzerinde siyasi etki yaratmaya çalıştığı belirtildi.

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) MKYK üyesi, AK Partili Tuğrul Selmanoğlu'nun örgütü, Alman siyasetçileri harekete geçirdi.

Alman basınında yer alan haberlere göre, UID üyelerinin Münih'te bir yaşlı bakımevini ziyaret ettiği ve yaşlılar üzerinde siyasi etki yaratmaya çalıştığı belirtildi. Aynı zamanda "casusluk" faaliyetinde bahseden Alman basını, UID'inin kadın kollarının bu ziyareti gerçekleştirdiğini, söz konusu ziyaretin birden fazla kez yapıldığını, bu ziyaretlerine birinde Kuran okuma etkinliğinin düzenlendiğini yazdı.

UID'inin kadın kollarının yaptığı ziyaret, kısa süre önce ortaya çıkarken, Anayasayı Koruma Dairesi tarafından UID'inin gözlem altında tutulduğu ve izlendiği aktarıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILACAK

Bu ziyaret ise, muhalefetteki Hristiyan Sosyal Birliği CSU'yu kızdırdı.

CSU ziyaretleri şiddetle kınarken, CSU meclis grubu lideri Manuel Pretzl, "Bu tür şüpheli kuruluşların belediye tesislerinde yeri yoktur" dedi. Manuel Pretzl, olayla ilgili partinin bir soruşturma başlatacağını ve "olayların kapsamlı bir şekilde soruşturulmasını ve tekrarlanmamasını" sağlayacağını sözlerine ekledi.

CSU belediye meclis üyesi Alexandra Gaßmann da bu değerlendirmeye katıldı. Gaßmann, yaşlı vatandaşların "siyasi olarak araçsallaştırılmaması" gerektiğini belirterek, "bakımevi sakinleri özellikle korunmaya değerdir" dedi.

UID NEDİR

Alman basını, Uluslararası Demokratlar Birliği için AK Parti'nin Avrupa ve özellikle Almanya'daki lobi kuruluşu olduğunu belirtiyor.

Söz konusu kuruluş, 20 Mayıs 2018 tarihinde ismi değiştirilene kadar Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) adı altında faaliyet gösterdi.

Alman Federal Anayasayı Koruma Dairesi, 2017 yılından bu yana UID'nin amaç ve eylemlerinin özgür demokratik düzenle bağdaşmadığını düşünüyor. Bu nedenle örgüt gözlem altında tutuluyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT