THY şirketi, Fransız markası su kullanmaya başladı

THY şirketi, Fransız markası su kullanmaya başladı

Türk Hava Yolları şirketi TGS, İstanbul Belediyesi'nin Hamidiye suyu yerine Fransız Danone markası ile sözleşme imzaladı. Bakanlıklar ve saraylar da artık Hamidiye su almıyor.

Türk Hava Yolları (THY) iştiraki TGS, Hamidiye’yle sözleşmesi sona erince, sözleşmeyi yenilemeyerek Fransız Danone markasına ait Sırma Su ile sözleşme imzaladı.

Diken'in haberine göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Saraylar İdaresi ve Vakıfbank İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait Hamidiye A.Ş.’yle sözleşmesini sonlandırdı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Saraylar İdaresi ve Vakıfbank İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait Hamidiye A.Ş.’yle sözleşmesini sonlandırdı.Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Saraylar İdaresi ve Vakıfbank İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait Hamidiye A.Ş.’yle sözleşmesini sonlandırdı.RS FM canlı yayınına katılan İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Hamdiye’ye iki bakanlık, Milli Saraylar ve Vakıfbank’ın da boykot uyguladığını açıkladı.

‘İmamoğlu başkan seçildi diye’

Kamu kurumlarının Hamidiye ile sözleşmelerini Ekrem İmamoğlu’nun başkan seçilmesi sonrası sonlandırdığını söyleyen Balyalı, “Yıllar boyunca Hamidiye suyu almışlar. Seçimle birlikte sihirli değnek değmiş Hamidiye’den vazgeçmişler. Bunun başka bir gerekçesi yok” dedi.

Balyalı, buna rağmen vatandaşların Hamidiye’ye ilgisinin arttığını belirterek, “İstanbul’un her yerinden bayilik için başvurular var. Geçmiş döneme göre işbirliği yapılan tedarikçiler, bayiler hep siyasi gerekçelerle dağıtılmış. Biz bunun tam tersini yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT