THY, Sırbistan'da maratona sponsor oldu

THY, Sırbistan'da maratona sponsor oldu

THY, Sırbistan'da düzenlenecek 33. Belgrad Maratonu'nun sponsoru oldu.

BELGRAD - 2019 yılının ilk 6 ayında 1,12 milyar lira zarar ettiğini açıklayan Türk Hava Yolları (THY), Sırbistan'da 26 Nisan 2020'de düzenlenecek 33. Belgrad Maratonu'nun sponsoru oldu. 

THY, yine zarar etti

Belgrad Maratonu'nun resmi internet sitesinden paylaşılan açıklamaya göre, THY yetkilileri ile maraton organizatörleri, 33. Belgrad Maratonu için "hava yolu taşımacılığı" alanında sponsorluk anlaşması imzaladı.

THY Sırbistan Müdürü Mehmet Alagöz, ülkenin ve bölgenin en önemli uluslararası spor etkinliklerinden birinin resmi hava yolu taşıyıcısı olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek dünyada en fazla ülkeye uçan hava yolu şirketi olarak 126 ülkeden sporculara Belgrad Maratonu'na katılma imkanı sunacaklarını söyledi.

Belgrad Maratonu Müdürü Dejan Nikolic de THY'nin dünyanın dört bir yanına uçtuğunu anımsatarak "THY'nin kanatları sayesinde bu yılki maratona çok yüksek katılım bekliyoruz." dedi.

THY, 1,12 milyar lira zarar açıklamıştı

Borsaya açık olarak işlem gördüğü için finansal raporlarını düzenli olarak açıklamak zorunda olan Türk Hava Yolları, 2019 yılının ilk 6 ayına ilişkin kar zarar hesaplarını kamuoyuna duyurmuştu.

Buna göre, şirket yılın ilk 6 ayında toplamda 1,12 milyar lira zarar etmişti. İlk 3 ayda açıklanan zarar miktarı ise 1,25 milyar liraydı. THY, geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde ise 314 milyon lira zarar etmiş, 2018'in ilk 6 ayını da 127 milyon lira net karla kapatmıştı. 

THY, geçtiğimiz yıl yönetim kurulu üyeleri, genel müdür ve genel müdür yardımcılarına 19 milyon 659 bin lira ücret ve ikramiye ödemişti.

Şirket, son olarak Arjantin takımı River Plate'e yıllık 5 milyon dolardan 3 yıl için sponsor olması nedeniyle, yaz aylarında biletlerin çok pahalı satılmasından şikayetçi olan gurbetçi vatandaşlar tarafından eleştirilmişti. 

HABERE YORUM KAT