'THY pilotu yorgunluktan bayıldı' iddiası

'THY pilotu yorgunluktan bayıldı' iddiası
İstanbul - Frankfurt uçuşu esnasında bayılan THY pilotunun, gece Kuveyt uçuşundan geldiği ve sabah da Frankfurt uçuşunda görevlendirildiği öğrenildi.

FRANKFURT - Geçtiğimiz haftalarda İstanbul'dan Frankfurt'ta hareket eden Türk Hava Yolları (THY) uçağının birinci pilotu, bilinmeyen bir nedenden ötürü bayılmıştı. Birinci pilotun bayılması üzerine, uçak ikinci pilot tarafından acil olarak Belgrad'a indirilmiş ve yolcular büyük panik yaşamıştı. 

Türk Hava Yolları'nın uçağı başarıyla Belgrad'a indiren İkinci Pilot Emre Atik'e ödül verdiği, birinci pilotu ise havacılık kuralları gereği 6 ay uçuşlardan aldığı öğrenildi.

Kesin tanı konulamadı

Airporthaber'in haberinde, yapılan kontrollerde kaptan pilotun belirli bir rahatsızlığının olmadığı ancak kronik yorgunluğa bağlı olarak bayılmış olabileceği ifade edildi. EASA kuralları gereği bu tür durumlarda kesin bir hastalık tanısı konulamadığı için pilotun uçuşları altı ay süreyle kesildi. Kaptan pilotun, Kuveyt-İstanbul uçuşundan gece geldiği ve sabah da Frankfurt seferi için görevlendirildiği belirtildi.