THY çıkan haberleri yalanlandı!

THY çıkan haberleri yalanlandı!

Yeni biletleme sistemine geçen THY'de yolcular artık ekstra bagaj ücreti ödeyecek ve ekonomi uçuşlarında koltuk seçimi yapamayacaklar söylentisi yalanlandı.

Söylentilere göre Türk Hava Yolları'nın yeni sisteme göre biletler önce sadece 8 kiloluk el bagajı dahil olmak üzere satışa konulacaktı. Yolcular 23 veya 30 kiloluk bagaj ücreti satın alacaktı. Bagaj ücretleri gidilen hava alanına göre değişiklik gösterecekti.

Türk Hava Yolları (THY), yolcuların bagaj haklarının kaldırıldığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, bazı yurt dışı uçuşlarda bagajsız yolculuk seyahat seçeneği bulunduğu belirtilerek şunlar kaydedildi:

"THY olarak uçuş bileti sınıflarımızı misafirlerimizin beklenti ve taleplerini analiz ederek tasarlıyor ve uçuşlarımız için esnek seyahat teklifleri sunuyoruz. Bu kapsamda, iç hat uçuşlarımızın tamamında ve tüm sınıflarda misafirlerimize (en az 15 kg) bagaj hakkı tanınırken bazı yurt dışı uçuşlarımızın ekonomi sınıfında bagajsız seyahat seçeneği de bulunmaktadır. Yalnızca kabin bagajı içeren bu seçenek ülkelere göre değişkenlik göstermektedir. Bazı haber mecralarında yayınlanan 'Türk Hava Yolları bagaj haklarını kaldırdı' başlıklı haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

THY’nin internet sitesinde bilet almak isteyenler için “EcoFly”, “ExtraFly” ve “PrimeFly” olarak üç ayrı seçenek bulunuyor. 3 ayrı fiyat sınıfında olan bu paketlerde en uygun pakette sadece 8 kilo kabin bagajına izin veriliyor.

Öte yandan yeni bilet uygulamasına göre, ekonomi sınıfı ve THY tarafından EcoFly olarak isimlendirilen biletlerde değişiklik, iptal ve iade yapılamayacak. EcoFly biletlerde koltuk seçimi de yapılamayacak.

Fotoğraf: Gaby Stein - Pixabay 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum