Tesla'nın çalınan tekolojisi, Almanya'da da satışa çıkarıldı

Tesla'nın çalınan tekolojisi, Almanya'da da satışa çıkarıldı

ABD yargısı, elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın teknolojisini çalarak pazarlayan iki kişi hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Elon Musk'ın kurucusu olduğu ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın, iki kişi tarafından çalınan teknolojisinin Çin'de kurulan bir şirket tarafından, muhtemelen Almanya'da da satışa çıkarıldığı ileri sürüldü.

New York federal savcılığına göre, Çin'in Ningbo metropolünde yaşayan 58 yaşındaki bir Kanada vatandaşı dün günü Long Island'da tutuklandı.

Söz konusu kişi, bilgi için bir satış fiyatı pazarlığı yapmak üzere oradaki iş adamlarıyla buluşmak istemişti. Ancak iş adamları olduğu iddia edilen kişiler gizli soruşturmacılardı. Diğer zanlı ise yine Ningbo'dan 47 yaşında bir erkek. Kendisi halen firarda.

10 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Her iki kişi de ticari sırları ifşa etmek için komplo kurmakla suçlanıyor ve suçlu bulunmaları halinde 10 yıla kadar hapisle cezalandırılabilecekler.

Her iki adam da Kanada'nın Ontario eyaletinde yüksek hızlı montaj hatları geliştiren ve 2019 yılında Tesla tarafından satın alınan bir pil üretim şirketinde çalışıyordu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT