Tesla, Almanya pazarında düşüşe geçti

Tesla, Almanya pazarında düşüşe geçti

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Almanya pazarında ciddi bir zorlukla karşı karşıya. İşte detaylar...

Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli otomobil markası Tesla, Almanya pazarında oldukça zorlanıyor: Analizler teslimat sayısının keskin bir şekilde düştüğünü gösteriyor.

Peki bunun nedeni ne?

Şirket 2024 yılının ilk iki ayında sadece 9 bin 200 araç sattı. Tesla'nın 2022'de Almanya'da sattığı 69 bin 900 otomobilden bu sayı 2023'te 63 bin 600'e düştü. Ancak satışlar küresel pazarda da yavaşladı.

Tesla Ocak-Mart 2024 arasında dünya çapında 387 bin otomobil sattı. Bir önceki yılın aynı çeyreğinde bu rakam neredeyse 423 bindi.

ALMANYA'DAKİ ASIL NEDEN

E-araba sübvansiyonunun aniden sona ermesi Almanya'da talebin düşmesine neden oldu. Der Spiegel; Mercedes, BMW, Hyundai ve Kia gibi markaların Almanya'daki satışlarını arttırmayı başardığını yazıyor. Ancak CAR Enstitüsü, ABD'de de talebin önemli ölçüde düştüğünü bildiriyor.

Tesla, Model 3 gibi modellerini düzenli olarak revize etse de, Model Y'nin piyasaya sürülmesinden bu yana Almanya'daki ürün yelpazesinde önemli bir değişiklik yapılmadı. Yanlış kampanyalarla beraber bunun da nedenler arasında olduğu kaydediliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT