'Temsilcilik sayımızı 163'ten 246'ya çıkardık'

'Temsilcilik sayımızı 163'ten 246'ya çıkardık'

Erdoğan, "Yurt dışı temsilciliklerimizin sayısını 163'ten 246'ya çıkardık. Pasaportumuzun ve paramızın değerini, ülkemizin itibarını yükseltmeye devam edeceğiz" dedi.

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen '2019 yılı değerlendirme' toplantısında konuştu.

"Yurt dışı temsilciliklerimizin sayısını 163'ten 246'ya, büyükelçiliklerimizin sayısını 93'ten 142'ye çıkardık"

Dış politikalar konusuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin girişimci ve insani dış politika yaklaşımı sayesinde en geniş temsil ağına sahip dünyanın beşinci ülkesi konumuna ulaştığını söyledi.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Girişimci ve insani dış politika yaklaşımımız sayesinde en geniş temsil ağına sahip dünyanın beşinci ülkesi konumuna ulaştık. Yurt dışı temsilciliklerimizin sayısını 163'ten 246'ya, büyükelçiliklerimizin sayısını 93'ten 142'ye çıkardık.

Dış politikada bayrağımızın onurunu, pasaportumuzun ve paramızın değerini, ülkemizin itibarını hak ettiği yere yükseltmeye devam edeceğiz."

"Akdeniz'de Türkiye'ye oynanan oyunu bozduk"

Basra ve Musul Başkonsolosluklarını 2020 yılının ilk 6 ayında yeniden faaliyete geçirmeyi hedeflediklerini ve Akdeniz'de Türkiye'ye oynanan oyunu bozduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2020 yılının ilk 6 ayında Basra ve Musul Başkonsolosluklarımızı yeniden faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Necef ve Kerkük'te de yeni başkonsolosluklar açmayı planlıyoruz. Akdeniz'de ülkemizi kendi sahillerine hapsetmeye yönelik bir senaryoyu hayata geçirmeye çalıştılar. Önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ardından da Libya ile yaptığımız anlaşmalarla bu oyunu da bozduk. 

 

HABERE YORUM KAT