Tek tip kıyafetin acısını o komutandan dinleyin

Tek tip kıyafetin acısını o komutandan dinleyin

FETÖ'nün Balyoz davası kapsamında 4 yıl 9 ay hapis yatan eski Askeri Hakim emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, askeri cezaevinde tek tip elbise giydiğinde yaşadığı acıyı anlattı. Anayasa Mahkemesi’nden bugün tek tip kıyafete onay çıkmadı.

Türkiye bir süredir tartışılan bir konu, terör suçlularına tek tip kıyafet…

Anayasa Mahkemesi, terör suçlarından tutuklu veya hükümlü bulunanların duruşmalara belirli kıyafetler giyerek katılmasını zorunlu tutan düzenlemeyi iptal etti.

FETÖ'nün Balyoz davası kapsamında 4 yıl 9 ay hapis yatan eski Askeri Hakim emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, askeri cezaevinde tek tip elbise giydiğinde yaşadığı acıyı anlattı.

Ahmet Zeki Üçok, sosyal medyada şu satırları paylaştı:

“FETÖ kumpasları ile tutuklandığımda Askeri Cezaevinde bana ve arkadaşlarıma tek tip elbise giydirdiler. Kalbimin en acıdığı günlerden birisi, hapishanede ilk ziyaretime geldiklerinde eşimin ve biricik kızımın karşısına tek tip elbise ile çıkarılmamdı. İnsan onurunu aşağılayan bu uygulamanın iptali için çok mücadele ettim, ancak başarılı olamadım. Hapisten çıktıktan sonra, beni kumpaslarla hapse atan FETÖ tutuklularına tek tip elbise giydirilmesine ilişkin kanun çıkarılmasınada bu aşağılanmayı yaşamış bir kişi olarak ilk ben karşı çıktım. Bugün Anayasa Mahkemesinin, terör suçlarından tutuklu veya hükümlü bulunanların duruşmalara belirli kıyafetler giyerek katılmasını zorunlu tutan düzenlemeyi iptal kararı vermesine de en çok ben sevindim.

Hukuk Balyozcu, Fetöcü, futbolcu, simitçi, siyasetçi, zengin, fakir, tarikatçı, Gezici, solcu, sağcı demeden herkese eşit uygulandığında adalet yerini bulacaktır.

Asla unutmayınız, adalet yaşamın nefesidir. Olmazsa yaşayamazsınız.”

ucok.jpg

HABERE YORUM KAT