Tehlikeli gelişme: Almanya’nın yoğun bakımdaki yatak sıkıntısı artıyor
Almanya Yoğun Bakım ve Acil Durum Derneğinden (DIVI) yapılan açıklamada, ülkede son 24 saatte 25 kişinin daha yoğun bakıma alındığı belirtildi. Böylelikle Covid-19 nedeniyle yoğun bakıma alınanların sayısının toplamda 3 bin 926’ya çıktığı aktarıldı.
Yoğun bakımdaki 2 bin 319 hastanın solunum cihazına bağlı olduğu kaydedilerek, bu sayının yoğum bakımdaki hastaların yüzde 59’unu oluşturduğu ifade edildi.
“YAPABİLECEKLERİMİZİN SINIRINDAYIZ”
Almanya Anesteziyoloji ve Yoğun Bakım Toplumu (DIVA) Sözcüsü Prof. Dr. Gernot Marx, basına yaptığı açıklamada, yoğun bakım tarihinde hiç yaşanmayan istisnai bir durumla karşı karşıya olunduğunu belirterek, “Yapabileceklerimizin sınırına geldik” dedi.
Gernot Marx, görev yaptığı Aachen Üniversite Hastanesinde günde 4 Covid-19 hastasının kabul edilebildiğini vurgularken, 9 hastanın solum cihazına bağlı olduğuna dikkati çekti ve sağlık personeli eksikliği nedeniyle solunum cihazına daha fazla hasta alamayacaklarını kaydetti.
“SORUN PERSONEL EKSİKLİĞİNDE”
Öte yandan Berlin Eyalet Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, solunum cihazı olan 400 yeni yoğun bakım yatağının acil durumda hizmete sokulabileceğini, ancak kentte çok az sağlık personelinin bulunduğu ifade edildi.
Berlin Viventes Kliniği İşçi Temsilcisi Thomas Werner, Tagesspiegel gazetesine yaptığı açıklamada, kendi hastanelerinde 1200 yatağın yüzde 85’inin dolu olduğunu belirterek, “Burada sorun, yatakların dolu olması değil personel eksikliği” dedi.
Robert Koch Enstitüsü’nden yapılan açıklamada ise ülkede son 24 saatte 125 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiği, Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısının 16 bin 248’e çıktığı kaydedildi.
+49 – BERLİN
FOTO: A.A.