TBMM olağanüstü toplanıyor

TBMM olağanüstü toplanıyor

TBMM, CHP'nin çağrısı üzerine 25 Temmuz Salı günü olağanüstü toplantıya gidiyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), salı günü saat 15.00'te ekonomi konulu olağanüstü toplantı düzenleyecek. Toplantının yönetimini TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş üstlenecek. Salı günü, muhalefet partilerine mensup milletvekillerinin tam kadro Genel Kurul salonunda hazır bulunmaları bekleniyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) grubu, o gün önemli bir mazereti olmayan tüm milletvekillerini Ankara'ya çağırdı. Aynı şekilde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekillerinin de Meclis'te hazır olmaları talep edildi.

Ancak, AK Parti milletvekilleri, toplantı yeter sayısı aranırken Genel Kurul'da yoklamaya katılmayacaklar. Eğer muhalefet tarafından toplantı yeter sayısı olan 200 milletvekili bir araya gelirse, AK Parti milletvekilleri de görüşmelere katılacaklar.

Toplantı yeter sayısı sağlanırsa, Genel Kurul gündemdeki konulara geçecek ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından sunulan ekonomiye ilişkin öneriler görüşülecek. Meclis'te grubu bulunan diğer siyasi parti temsilcileri de bu öneriler üzerine görüşlerini dile getirecekler.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum