Tatilden sonrası için kara kara düşünülüyor: Okullar açılacak mı?

Tatilden sonrası için kara kara düşünülüyor: Okullar açılacak mı?

Almanya’da Noel tatili sonrası okulların yeniden açılıp açılmayacağına ilişkin belirsizlik devam ediyor. 10 Ocak’tan sonra okullarda derslerin başlaması şimdilik pek mümkün görünmüyor.

Almanya’da 10 Ocak’a kadar geçerli olan kapanma muhtemelen uzatılacak. Alman Öğretmenler Birliği’ne göre okullar normal şekilde işlemeye devam etmeyecek. 

Birlik Başkanı Heinz-Peter Meidinger ntv kanalına yaptığı açıklamada tatilden sonra okulların açılmasının ocak ayında mümkün görünmediğini belirtti.

VAKA SAYILARI

Meidinger “Vaka sayıları buna izin vermez. Bu nedenle uzaktan eğitime veya en iyi ihtimalle alternatif hamlelere  hazırlanmak gerekir” dedi. 

Baden-Württemberg eyaleti Eğitim Bakanı Susanne Eisenmann, anaokulları ve ilkokulların 11 Ocak’tan itibaren yeniden açılması yönündeki talebini ise yineledi. Bakan Eisenmann “Kapanma 10 Ocak’tan sonra devam etse bile, kreşler ve ilkokullar yeniden açılmalıdır. Bu yaş gruplarında çocukların kreşlere gidip okullarda öğrenim görmesi şart” diye konuştu.

SINIFLARDA SOSYAL MESAFE İMKANSIZ

Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri Saskia Esken,  Funke medya grubuna yaptığı açıklamada Bakan Eisenmann’ın açıklamalarını “tamamen sorumsuz” olarak niteledi. 

Şansölye Angela Merkel ve eyalet başbakanları önümüzdeki salı günü kısıtlamaların akıbeti ile ilgili bir araya gelecekler. 

Diğer taraftan Eğitim Sendikası (GEW) Başkanı Marlies Tepe, kreşler, okullar ve üniversitelerin hazırlık için zamana ihtiyaçları olduğuna işaret ederek “Ancak unutulmasın ki sınıflarda ve okul bahçelerinde sosyal mesafe bırakmak mümkün olamaz” dedi.

+49 – BERLİN

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT