Taraftarlara sevindirici haber: Kuzey Ren Vestfalya yasakları gevşetiyor

Taraftarlara sevindirici haber: Kuzey Ren Vestfalya yasakları gevşetiyor

Alman hükümeti, 14 Haziran ile 14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek Futbol Şampiyonası için gece sessizliği kuralını değiştiriyor. Taraftar grupları daha geç saatlere kadar kutlama yapabilecek.

Kuzey Ren Vestfalya’da futbol tutkunları için geceler çok daha hareketli geçebilir. Alman hükümeti, 14 Haziran ile 14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek Avrupa Erkekler Futbol Şampiyonası sırasında gece sessizliği kurallarını gevşetmeyi planlıyor.

Normalde gece 22:00 ile sabah 06:00 arasında uygulanan sessizlik kuralı, yerel makamların izniyle, taraftar gruplarının eğlencesinin gece boyunca devam etmesine olanak tanıyacak şekilde değiştirilecek.

YÜKSEK SESLE YAYINLANACAK

Dortmund şehri, Euro 2024 süresince Friedensplatz ve Westfalenpark’ta düzenlenecek taraftar festivallerine ev sahipliği yapacak. Dortmund’un en büyük parkında gerçekleşecek halka açık izlemeye 25 bin kişi, Friedensplatz’daki taraftar festivaline ise 6 bin 200 kişi katılabilecek. Her iki mekanda da Avrupa Şampiyonası maçlarının yüksek sesle yayınlanması planlanıyor.

Dortmund, altı Avrupa Şampiyonası maçına ev sahipliği yapacak ve bu maçlar iki taraftar festivalinde gösterilecek. Ayrıca tüm Almanya maçları ve final maçı da bu festivallerde yayınlanacak.

HER İSTEYEN GİREMEYECEK

Federal Çevre Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik taslağına göre, tüm taraftarlara festivalleri için otomatik bir serbest geçiş olmayacak. Her kişi ayrı ayrı değerlendirilecek.

Ancak özel Avrupa Şampiyonasını kendi kutlayanlar için gece sessizliği kuralları geçerli olmaya devam edecek. Saat 22:00 itibarıyla ilgili gece sessizliği kurallarına uyulması gerekecek ve aksi takdirde para cezası uygulanabilecek.

ALTI49

HABERE YORUM KAT