Tanesi 7 bin 500 avroya ağaç almışlar

Tanesi 7 bin 500 avroya ağaç almışlar

AKP döneminde Ankara'da 750 milyon dolara lunapark yapıldığını açıklayan Mansur Yavaş, "7 bin 500 avroya alınan ağaçların gerçek fiyatının 780 euro olduğunu öğrendik" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk televizyonu canlı yayınında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. 

Ankara'da Melih Gökçek döneminde yapılan eğlence partkı Ankapark için 700-750 milyon dolar civarı bir para harcandığını söyleyen Yavaş, "İsteyenlere bu konudaki faturaları gösterebilirim" dedi.

7500 avroya ağaç almışlar

İhaleleri elektronik ortamda yapmak istediklerini vurgulayan Mansur Yavaş, "Artık belediye ve yolsuzluk kelimeleri yan yana gelmemesi lazım. İnşallah bunu başaracağız. Biraz önce cep telefonuma mesaj geldi. Birçok konuda teftiş yapıyoruz. 2015'ten beri bir yeşil alan sanki sulanıyormuş gibi rakamlar var 145 bin olan yer 14 bin 500 çıkıyor. 170 tane ağaç var diyorlar bakıyorsunuz 17 tane ağaç var. Böyle olursa biz bunlarla baş edemeyiz. Ben bu belediyede kimseye yolsuzluk yaptırmayacağım. Huylu huyundan vazgeçmiyor. İlk fırsatta gol istiyor. Parkları bahçeleri kendimize alacağız. İlçe belediye başkanlarının gelmesini onun için istiyorum. İhalelerimiz çok kırımlı gitti. Gerçek iş sahipleri taşeronlara veriliyordu. O taşeronlar şimdi patron oldular. Hem maliyeti düşürmek için geçenlerde çalıştay yaptık, 32 kuruluştan kişiler geldi. Daha önceki yıllarda Ankara'ya tanesi 40 bin liradan ağaçlar ithal edilmiş, bu ağaçlar kuruyor. 7 bin 500 avroya alınan ağaçların gerçek fiyatının 780 avro olduğunu öğrendik. Çimler ve sulamalarda asıl vurgunu yapıyorlar. Ben şu anda geçimini Ankaralı vatandaşların verdikleri paralarla sürdüren bir kişiyim. Patron sizsiniz, bizlerin yapacağı işe sizlerin karar vermesi lazım" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT