Suriyeli genç, Alman polisini kandıramayınca "sığınma" talep etti!

Suriyeli genç, Alman polisini kandıramayınca "sığınma" talep etti!
Kontrol sırasında kendisini bir Romanya kimlik kartı ile tanıtan Suriyeli adam, polisin belgeyi yakından incelemesi sonucu "sahte evrak" ortaya çıktı. Söz konusu kişi, Suriye kimlik kartını ibraz edip, polis sorgusunda iltica talebinde bulundu.

Federal Polis memurları, Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Neuried/Altenheim sınır kapısında sahte bir belge ele geçirdi.

28 yaşındaki Suriye vatandaşı, sınırı geçmekte olan bir yolcu otobüsünün kontrolü sırasında polis tarafından durduruldu. Kontrol sırasında Suriyeli adam, kendisini bir Romanya kimlik kartı ile tanıttı. Belgeyi yakından inceleyen memurlar bunun sahte olduğunu fark etti.

İLTİCA TALEP ETTİ

Bunun üzerine adam, Suriye vatandaşı olduğunu iddia ederek, bir Suriye kimlik kartı gösterdi.

Suriyeli adam, polis sorgusu sırasında Almanya'ya iltica talebinde bulundu ve işlemlerin tamamlanmasının ardından Karlsruhe'deki devlet ilk kabul merkezine yönlendirildi.

ARTI49