Stuttgart’ta sanal onur geçidi: Phoenixhalle sahnesinden naklen yayın

Stuttgart’ta sanal onur geçidi: Phoenixhalle sahnesinden naklen yayın

Güney Almanya’nın politik motifli en büyük festivali Christopher Street Day (CSD) bu yıl online gerçekleşiyor. Çeşitlilik mesajı veren Onur Geçidi iki gün üst üste düzenlenecek dijital etkinliklerle YouTube ve Facebook’tan ücretsiz izlenebilecek.

Almanya’nın en önemli lezbiyen, gey, bisseksüel, transseksüel ve interseksüel etkinliklerinden biri olan Stuttgart’taki CSD Onur Geçidi bu yıl salgın dolayısıyla virtüel düzenleniyor. 

“Çeşitlilik Destek İster” sloganı ile gerçekleşen Stuttgart festivali  çerçevesinde 25 ve 26 Temmuz tarihlerinde yani iki gün üst üste sosyal medyadan Römerkastell alanındaki Phoenixhalle salonlarından izleyenlere sanat ve kültür şöleni aktarılacak. 

 

Hafta sonu programında politik tartışmalar, yuvarlak masa toplantıları, film gösterimleri, ünlü dj’lerin şovları, dans gösterileri yer alıyor. Programda Alphas, Big S., Johnathan Celestin, Duotone, Finkbass, Lebruce, Julez Liberty, Steffi List, Merely Minds, MKSM, Msoke, Ohrenpost, ok.danke.tschüss, Part of the Art, Aaron Sibley, SONiA disappear fear, Vava Vilde House of V,  Matthew Wood’un yanı sıra ünlü müzik grubu Mia da sahne alacak. Öte yandan şehir merkezinde bilgilendirme stantları da kurulacak. 

TÜRKLER DE DESTEK VERİYOR

CSD galaları hariç, tüm yayınlara ücretsiz olarak erişilebileceği bildirilirken ilgilenenlerin canlı yayını  “www.csd-stuttgart.de/live” adresinden izleyebileceği de duyuruldu

Türkiye kökenli sivil toplum kuruluşları, şahıslar ve siyasetçilerin de 2017 yılından bu yana katıldığı Stuttgart CSD’nin geçen yılki onur yürüyüşüne  Birlik ’90 / Yeşiller Partisi eski Eş Başkanı Cem Özdemir LGBTİ’lerle birlikte katılarak, kamuoyuna lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel ve interseksüellerle (LGBTİ) dayanışma mesajı vermişti.

 

HABERE YORUM KAT