Stuttgart polisi çetelerin kökünü kazımaya kararlı

Stuttgart polisi çetelerin kökünü kazımaya kararlı

Ulm Savcılığı ve polis, birbiriyle çatışarak radara giren çetelerin peşinde.

Stuttgart'ta düşman çeteler arasındaki çatışmanın ayyuka çıkması üzerine harekete geçen polis, çetelerle bağlantılı olduklarından şüphelenilen üç kişiyi gözaltına aldı. Bir yılı aşkın süredir bölgede gündem olan çete faaliyetlerinin üzerine düşen polis teşkilatı, operasyonlarına çetelerin "kökü kazınana kadar" devam edeceğini duyurdu.

Ulm savcılığı ve polisinin yanı sıra Stuttgart Eyalet Kriminal Dairesi'ne göre, gözaltına alınan şüphelilerin iki rakip çeteden biriyle bağlantılı olduklarından şüpheleniliyor. Gözaltına alınan ve yaşları 16 ile 20 arasında değişen şüpheliler hakkında mahkeme tutuklama kararı çıkardı.

17 YAŞINDAKİ GENCE SALDIRILMIŞTI

Geçen hafta Göppingen'in merkezinde 17 yaşındaki bir gence yapılan saldırının ardından gözaltına alınan şüphelilerin, geçen hafta Salı akşamı tesadüfen kurbanla karşılaştıkları ve onu bir ara sokağa kadar takip ettikleri söyleniyor. Genci iddia ettikleri borcu tahsil etmek için dövüp, bıçakla tehdit ederek kişisel eşyalarını ve parasını aldılar.

Mağdurun daha sonra polisi aradığı ve üç şüphelinin Göppingen'in merkezinde yakalandığı bildirildi. Suçla bağlantısı tespit edilemeyen 20 yaşındaki bir kişi ertesi gün serbest bırakıldı. Ancak bir başka şüpheli evi basılarak gözaltına alındı. Polis kaydı da bulunan ve daha önce de birçok kez suça karışan üç kişi hakkında tutuklama emri çıkarıldı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT