Steinmeier: "Putin, sığınağa saklanmış bir savaş çığırtkanı"

Steinmeier: "Putin, sığınağa saklanmış bir savaş çığırtkanı"

Frank-Walter Steinmeier, özeleştirisinin ardından Vladimir Putin'e karşı tavrını keskinleştirdi.

Ukrayna'nın Berlin Büyükelçisi Andriy Melnyk, Başkan Frank-Walter Steinmeier'in Rusya ile ilişkilerde hatalarını kabul etmesini yalnızca "ilk adım" olarak görüyor. Deutschlandfunk'tan Melnyk, "Pek çok yurttaşım gibi, Federal Başkan'ın sadece bu pişmanlığını göstermesini değil, aynı zamanda devlet başkanı olarak federal hükümetin Bucha katliamından, yaşadığımız diğer vahşetten dersler almasını talep etmesini istiyorum." dedi. Büyükelçi, somut terimlerle bunun, diğer şeylerin yanı sıra daha katı yaptırımlar ve bir enerji ambargosu anlamına geldiğini söyledi.

2005'ten 2009'a ve 2013'ten 2017'ye kadar Dışişleri Bakanı olan Steinmeier, Pazartesi günü ilk kez Rusya'ya yönelik politikasında hatalar yaptığını itiraf etti. " Nord Stream 2'ye bağlı kalmam açıkça bir hataydı" dedi. 

Melynk sadece siyasetten sonuç talep etmekle kalmadı. Almanya'da son yirmi yılda yaşananların sadece siyasi olarak değil, aynı zamanda toplum ve medya düzeyinde de acilen ele alınması gerektiğine inanıyoruz" dedi. Büyükelçi, "Sorun Almanya'nın enerji politikası açısından Rus devletine nasıl neredeyse tamamen bağımlı hale geldiğidir ve Ukrayna şimdi bu bağımlılığın bedelini sivil kurbanların acısıyla ödemek zorundadır, dedi.

"Gerçekten üzücü olan şey, birçok açıdan başarısız olmamız"
Steinmeier, Başkan Vladimir Putin iktidarda olduğu sürece Rusya ile normal ilişkilere dönüşün imkansız olduğuna inanıyor . ZDF Morgenmagazin'e konuşan Steinmeier, "Putin yönetiminde normale dönüş olmayacak" dedi.

Televizyon röportajında ​​Steinmeier, Rusya politikasındaki kendi hatalarını kabul ettiğini tekrarladı. Steinmeier, "Gerçekten üzücü olan şey, birçok noktada başarısız olmamız. Bu başarısızlık, Rusya'yı bir Avrupa güvenlik mimarisine entegre etme ve onu demokratik koşullara giden yolda destekleme çabalarıyla ilgili, dedi.

Steinmeier, Putin'in "sığınağa saklanmış bir savaş çığırtkanı" haline geldiğini söyledi. 

Artı49
Fotoğraf:Flickr

HABERE YORUM KAT