Stefan Kuntz Alman medyasına konuştu

Stefan Kuntz Alman medyasına konuştu

Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde mücadele eden A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz Alman basınına açıklama yaptı.

A Milli Takım, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri için bir araya geldi. D Grubu'nda mücadele eden Ay-Yıldızlılar, Ermenistan ile oynanacak mücadele öncesi ülkeye gitti ve hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Stefan Kuntz, Alman medyasına konuştu.

"İnsanlara neşe ve umut vermek istiyoruz"
Stefan Kuntz, 6 Şubat günü meydana gelen feci depremlerin ülkede büyük bir yıkıma yol açtığını ve herkesin çalkantılı bir dönemden geçtiğini belirtti. Kuntz, "İnsanlara neşe ve umut vermek istiyoruz. Bu sefer sadece sportif başarı için değil, moral için de önemli bir konu bu" dedi.

"Hiç böyle güçsüzlük duygusu yaşamamıştım"
Stefan Kuntz, "Depremin olduğu bölge çok büyük bir alan. Mutlaka herkesin orada tanıdığı birileri var. Hazırlıklara başlamadan önce takımla bu konuda bir konuşma yaptık. Şimdi işin sportif tarafına odaklanmaya çalışıyoruz. Hiç böyle güçsüzlük duygusu yaşamamıştım" şeklinde konuştu.

"Tüm acılara rağmen spora odaklanmak"
Sözlerine devam eden Kuntz, "Tüm acılara rağmen spora odaklanmak. Bu çok özel bir şey. Genel olarak Türkler futbola çok düşkün. Bu sefer insanların milli takımlarını Almanya'da, Avrupa Şampiyonası'nda çok istedikleri gerçeği var" açıklamasını yaptı.

"Hedefimiz Avrupa Şampiyonası'na gitmek"
Kuntz şunları kaydetti: "Almanya'da oynayan ya da Almanya doğumlu pek çok oyuncumuz var. İyi bir ekibimiz var. Hedefimiz Avrupa Şampiyonası'na gitmek. Bu özellikle Almanya bağlantılı oyuncularımız için özel bir hedef"

"Hırvatistan ve Galler sıralamada önümüzde"
Stefan Kuntz, "Tabii ki takımın Almanya'da çok fazla destekçisi var. Hırvatistan ve Galler sıralamada önümüzde. Bu gruptan çıkmak istiyorsak kendimizi göstermeliyiz" ifadelerini kullandı.

"Her şeyi yapacak bir takım ve Almanya'da olmak için hırslı bir koç olacak"
Alman çalıştırıcı son olarak, "Bu bizim için sıra dışı bir hazırlık. Şampiyonaya katılmak için her şeyi yapacak bir Milli Takım ve Almanya'da kenarda olmak için en büyük hırsa sahip bir koç olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT