'Statlarda ibadethane eksikliği var'

'Statlarda ibadethane eksikliği var'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, stadyumlarda ibadethane eksikliği olduğunu ve bunun giderilmesi gerektiğini söyledi.

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel bir kanalda yayımlanan futbol programında açıklamalarda bulundu. Statlarda ibadethane eksikliği olduğunu söyleyen Erdoğan, "Arkadaşlarıma her zaman söylerim, havalimanlarında mescit muhakkak olmalı ki, var; Hristiyan ve Musevi insanların da ibadet edebilmesi için Başakşehir Stadı'nda mescit, şapel ve sinagog olması önemli. Tüm statlarda maalesef bu yok. Bu açığı da gidermek lazım" dedi.

Yabancı futbolcu sayısı sınırlandırılmalı

Yabancı futbolcu sayısının da sınırlandırılmasını isteyen Erdoğan, "Birçok kulüp şu andaki yabancı futbolcularıyla diyelim ki 2019'a kadar anlaşmalar yapılmış. Şimdi 2019'a kadar  anlaşmalar yapıldığına göre; bunun üzerinde herhangi bir spekülasyon yapmaya gerek yok. Çünkü bu bir defa yürüyen bir süreç. 2019'dan sonrasına yönelik Türkiye Futbol Federasyonu bu işi bence tüm kulüplerle oturup masaya yatırmalı ve bundan sonraki süreci nasıl sürdürelim, nasıl yürütelim onun üzerinde durmalarında fayda var" dedi.

Erdoğan, milli takımda devşirme oyuncu oynatılmasına ilişkin de ilişkin,  "İngilizler oynatıyor, Fransızlar oynatıyor. Keşke kendi tohumlarımızdan, kendi topraklarımızdan yetişse ama bu olmuyorsa ve bu dünyanın da bir gerçeğiyse buna da böyle tamamıyla ters bakmanın bana göre pek faydası olmaz diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum