SPD'li siyasetçiye orta parmak yapıp hakaret eden adama 3600 Euro para cezası

SPD'li siyasetçiye orta parmak yapıp hakaret eden adama 3600 Euro para cezası
Bir AfD'li adam, SPD'li politikacıya orta parmak yaptı ve hakaret etti. Şimdi para cezası aldı.

Hamburg Bölge Mahkemesi, SPD'li bir siyasetçiye hakaret ettiği gerekçesiyle bir kişiyi 3600 Euro para cezasına çarptırdı. Adamın AfD sempatizanı olduğu belirtildi.

Mahkeme sözcüsünün Salı günü yaptığı açıklamaya göre, bölge mahkemesinin kararına karşı yapılan itiraz reddedildi. Mağdur, Hamburg-Hamm'daki bölge seçimlerinde SPD'den aday olmuştu. Suçun işlendiği Haziran 2024 akşamı, hüküm giyen adam, siyasetçiye orta parmağını uzatarak hakaret etmişti.

Ayrıca siyasetçiye, "Sadece AfD" ve "Yakında yine parmağını keseceksin" diye bağırdı. Saldırgan adam, yerel politikacının olaydan 1 ay önce bir seçim afişi asarken parmağını jiletle kestiği iddia edilen bir olayı ima ediyordu.

Ceza sayısı da arttı

Bölge mahkemesinde görülen ilk davada adam geçtiğimiz Mart ayında 90 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Bölge mahkemesi şimdi bu cezayı 120'ye yükseltti.

Mahkeme bu cezayla, denetimli serbestlik olmaksızın 4 ay hapis cezası talep eden savcılığın talebini karşılamamış oldu. Sanığın kendisinin bir savunma avukatı yoktu ve özel bir talepte bulunmadı. Ancak, hapis cezasına karşı olduğunu belirtti.

ARTI49

FOTOĞRAF: TEMSİLİ