SPD'den CDU'ya: AfD dilini bırakın!

SPD'den CDU'ya: AfD dilini bırakın!

SPD'li siyasetçi Saskia Esken, merkez sağda yer alan CDU'yu aşırı sağcı ve göçmen karşıtı parti olan AfD'nin dilini kullanmakla suçladı...

Sosyal demokrat parti SPD'li siyasetçi Saskia Esken, Friedrich Merz liderliğindeki merkez sağda yer alan CDU'yu sosyal uyum için "son derece tehlikeli" olarak nitelendirdi.

Esken, CDU'yu aşırı sağcı ve göçmen karşıtı parti olan AfD'nin dilini kullanmakla da suçladı. Esken, "Friedrich Merz'in CDU'su, uzun yıllardır sorumluluk taşıyan bir parti için endişe verici bulduğum bir şekilde gelişiyor. Örneğin göç ya da vatandaşlık geliri gibi tartışmaları insanları karşı karşıya getirecek şekilde yürütüyor" dedi.

"ÜLKEMİZ İÇİN ZEHİRDİR"

Esken, "Bu durum siyasi kültür ve toplumsal uyum açısından son derece tehlikeli" derken, "CDU ve CSU'nun daha önce sadece AfD tarafından kullanılan terimleri tartışmaya dahil etmesi de aynı derecede tehlikelidir" dedi. Esken, "Bu, hükümetin değersizleştirilmesinin yanı sıra insanların değersizleştirilmesiyle de ilgilidir. "'Sosyal turizm' imasını, 'küçük paşalar'ı ya da diğer dilsel hakaretleri düşünüyorum. Bu tür şeyler ülkemiz için zehirdir" diye belirtti.

Esken tam da bu nedenle SPD parti konferansında Merz'e net ifadelerle seslendiğini vurguladı. SPD lideri Aralık ayı başında CDU ve CSU'yu "AfD ile birlikte trafik ışıklarına karşı slogan atmakla" suçlamıştı. Merz, bu kelime seçimini "onur kırıcı" ve "alçakça" olarak nitelendirmişti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT