SP: Abdullah Gül'ü aday gösterebiliriz

SP: Abdullah Gül'ü aday gösterebiliriz

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Milli Görüş'ün Abdullah Gül'ü aday gösterebileceğini söyledi.

ANKARA - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'Gül'ü aday gösterebiliriz'

Abdullah Gül'ün 2019 seçimlerinde Saadet Partisi tarafından aday gösteriliip gösterilmeyeceğine ilişkin soruya yanıt veren Karamollaoğlu, şunları söyledi:

Abdullah Gül bey kıymetli bir kardeşimiz. Elbette aday olma ihtimali olur. Ama şu anda adayımızdır demek doğru olmaz. Burada iki husus var. İlk olarak kendisi böyle bir noktada ‘Böyle bir teşebbüste bulunabilirim’ demesi gerekir. İkinci noktada da onun seçilebileceği noktasında sağlam bir kanaatin oluşması icap ediyor. Bunlar sağlanırsa o da olabilir, başkaları da”.

Türkiye'de artık hukuk yok

Anayasa Mahkemesi kararının yerel mahkeme tarafından uygulanmamasına da tepki gösteren Karamollaoğlu, "Eğer bir yerel mahkeme ‘Anayasa Mahkemesi’nin kararını uygulamıyorum. Kararımda ısrar ediyorum’ der, hükümet yetkilileri de bunu tevdi eder mahiyette konuşursa, zaten bize göre hukuk artık işlemez noktaya gelmişti de şimdi bütün ümitler bitti. Bu artık sözün bittiği yer. Türkiye’de artık hukuk yok” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT